Jaká je vzdálenost pračkové zásuvky v kuchyňi od přívodů vody?

(1/4) > >>

yatess:
Moderátor: V diskusích se nezdraví, dělají se mezery za čárkami a tečkami. Jedno téma = jedna otázka. Ale to je všechno pěkně popsáno v pravidlech diskusí. Ty jste zajisté pozorně četl, že?

Jak je to s pračkovou zásuvkou v kuchyňi,
co jsem si tak pročítal tak vyhláška pamatuje na koupelnu,
která je rozdělena na zóny,
ale jak je to v kuchyňi tam platí tuším 20-25 cm od okraje dřezu,
výlevky a podobně,
mě však zajímá jak to je se vzdáleností od roháčku pračky,
popřípadě odpadových trubek,
nebo kohoutku na studenou a teplou vodu pro baterii,
je tam nějaká minimální vzdálenost,
nebo je to jedno?

Jiří Schwarz:
1) nevím o jaké VYHLÁŠCE se zmiňujete, já bych hledat "návod" v normě
2) pro "koupelny" platí norma 33 2000-7-701, ed.2, Místnosti se sprchou nebo vanou. To není váš případ.
3) pak je definován "umývací prostor",  nově je to v normě 33 2130, ed.2, to by se dalo omezeně aplikovat na vaši situaci
4) pokud něco není v normě jasně popsáno, nebo situace není jasně a jednoduše zařaditelná, je dobře, když zvítězí "zdravý rozum".

Podtrženo, sečteno, to, co je problém na dálku vyřešit v diskusi, by na místě někdo, kdo má zkušenosti s projektováním, montáží nebo revizemi, naprosto jasně, s úsměvem,...

yatess:
Mockrát  (poklona)  za odpověď, která mi nic nevyjasnila a která mi  k ničemu není. Myslím si, že jsem otázku položil dostatečně jasně a dostal jsem na ní pouze nejasnou a zavádějící odpověď...Nept al jsem se na vzdálenost zásuvky od umývacího prostoru, ptal jsem se na vzdálenost  pračkové zásuvky od pračkového kohoutku a rohových ventilů, které jsou flexibilními hadicemi trvale připojeny k baterii. Buďto existuje jasná odpověď, nebo nemusíte plýtvat svým časem na psaní jednotlivých nesouvisejicíc h slov za sebe a slovíčkařením mezi normama a vyhláškama, očividně jste pochopil, o čem se bavím, a pokud norma nic takového neudává, stačilo napsat vzdálenosti v takovémto případě nejsou dány.

Miroslav Revús:
Vzdialenosť je taká, aby sa umiestnená práčka dala odpojiť od elektriny bez potreby manipulácie s ňou. Platí požiadavka, že vodovodné potrubia a hadice musia byť pod zásuvkou, resp. zásuvka nad nimi.

Jirka Š. Svejkovský:
Žádná norma to neřeší. Odpověď jste dostal dost přesnou. Použijte selský rozum. Umístění zásuvky by mělo být takové, aby k ní byl přístup a nemusel jste stěhovat půlku nábytku, když se vyhřeje zástrčka. A nad vodou, když to začne kapat, aby nenakapalo do zásuvky. Když to prdne a začne stříkat, tak je celkem jedno, kde je zásuvka umístěná.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana