Může zkrat vánočního osvětlení poškodit el. instalaci nebo připojené spotřebiče?
Michal Pokorný:
Nebude to tak, že při tom šlusu a vyhození jističe vznikl nadpoud (zkrat) a né přepětí?
Pak to jistič ochrání a ostatním by se nemělo nic stát.
Pavel Horský:
Citace: Petr05 30.11.2011, 08:39
Jiří Schwarz: ano, ta světýlka. :) Stejně tak když "ochrana", tak "nějaká" a vedlejší věty se oddělují čárkou. Ale věřím, že k Vašim chybám došlo také jen překlepem a rychlostí psaní. ;)
A nepíše se náhodou správně: "ta světélka"?
K tématu: píšete, že jste "úplný laik", ale do čínského výrobku jste se s naprostým klidem naboural.
Divné. Položit život za čínský krám, to by se mi tedy opravdu nechtělo.
Já bych je vlastně ani nemohl vyhodit do koše, protože bych je v životě nekoupil.
Spotřebiče to samozřejmě poškodit může.
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský 01.12.2011, 12:35
...
Spotřebiče to samozřejmě poškodit může.
Spotřebiče?
Když vidím s jakým klidem se "asijská světýlka" ale i jiné světelné zdroje věší v blízkosti nebo v přímém kontaktu s lehce zápalnými předměty, nějaký spotřebič je prkotivna proti tomu, kdyby to zapálilo dům.
Viděli jste v minulých létech v TV reportáž o stáncích, co je zničil požár?
Dnes jsem v rámci oběda zašel "v nejmenovaném městě" na vánoční trh ochutnat grilovanou klobásu.
Místo abych se kochal nabídkou ve stáncích, zaujalo mě jak někde visí žárovky nebo halogenová svítidla přímo u "dobře hořlavé" výzdoby stánků.
vsstroj:
Ale jedna sa o prepatie ? Skrat spôsoby pretekanie pomerne veľkého prudu ( < 400 A ), ten vytvorý na odporoch vodičov a prechodovych odporov velke úbytky napatia. Teda - napatie v zasuvke rapidne klesne. Prepatie sa vyskytuje v pripade naindukovaného napatie na vodičoch z dôvodu blesku, alebo ineho premenliveho elektromagneti ckeho poľa. Poškodenie spotrebičov je diskutabilne. Je to porovnateľne s vytiahnutim vydlice zo zasuvky, pri chode spotrebiča. Pri ich konštruovani, sa počita aj s touto variantou.
Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz 01.12.2011, 20:13
Dnes jsem v rámci oběda zašel "v nejmenovaném městě" na vánoční trh ochutnat grilovanou klobásu.
A proč v nejmenovaném městě?
Někdy mi to tu připadá, jako hluboko před revolucí. Jako kdyby se tu lidé báli ukázat prstem se vztyčenou hlavou a rovnou páteří. Myslím, že napsat název města snad nepatří až k takovému prohřešku, při kterém by se po Tobě někdo začal vozit.
Uplně nejhorší je, když si někdo křečovitě stěžuje na elektrofirmu a pak se sem bojí napsat o koho vlastně jde. Tak se nikdy nepohneme kupředu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana