Je těžké studovat na elektrikáře?

<< < (2/10) > >>

Petr M:
Plně souhlasím s p. Rotreklem. SŠ elektro poskytne i další výhody - maturitu, jazyky (čeština se hodí např. na psaní nabídek a revizí, neznalost vyjmenoaných slov u některých lidí tluče do očí) a cizí jazyk (poskytne pro změnu výhodu v rámci EU a při studiu technologií). A měli jsme třeba i základy účetnictví... Takže až na dějepis v prvním ročníku a tělocvik vesměs přínos pro budoucí práci.

Dodělávat si maturitu dva roky po vyučení a možná ještě při zaměstnání je pitomý nápad a co vím, tak to lidi odkládají a odkládají... až je pozdě a uteče jim výhodná nabídka práce apod.

Co se lidí týká, tak u nás se to dělilo na několik skupin. Bylo nás ve třídě 30, z toho pět ortodoxních bastlířů. Pak byli ti, co je to sice nějakým způsobem zajímalo, ale nebyli do toho zažraní. Další jenom chtěli maturitu a nedostali se na gympl. Ale byli tam i tři, co je bavilo něco jinýho a měli k elektrice negativní vztah. Ti přežili maximálně druhák...

Milan Hudec:
Vystudovat těžké není, je těžké se jím stát.

IM:
Citace: Petr M  16.11.2011, 12:29

Plně souhlasím s p. Rotreklem. SŠ elektro poskytne i další výhody - maturitu, jazyky (čeština se hodí např. na psaní nabídek a revizí, neznalost vyjmenovaných slov u některých lidí tluče do očí)
(jednicka)
Dodal bych jen ... i jiných slov. Rovněž tak psaní sloves s y pro shodu s mužským rodem (montovaly jsme) atd.

František Šohajda:
Citace

našem kraji slyšel,že na řemesla chodí jen samí feťáci apod individua(slyším to pořád)

Také jsem měl učně elektro na praxi a jak mě vykládali ,  no jímala mě hrůza....Ti co se nehodili na zedníky ,tesaře,malíře tak šli na elektrikáře jako poslední štaci !! (nic proti jmenovaným řemeslům) .
Pak stejně to žádný nedělal....res pektive jen 1% lidí...
Jen pokud se chcete stát elektrikářem, je to celoživotní studium (ne ve škole ale doma po práci...)... ;)

Václav Pešek:
Úpadek řemeslného vzdělávání je bohužel fakt, registroval jsem to i já, když jsem chodil na sš-CNC, a to na poměrně v dobrém slova smyslu vyhlášenou...

už tehdy totam chodilo tak 1/3 žáků, prostě jen "přežít",  nabiflovat se nejnutnější, aby získal maturu a čau....

dneska se CNC kromě mne věnuje nakonec nějakých 10lidí, příbuzným oborům (strojírenství, elektrika po doškolení na par.6)  3kusy...  těch zbývajících 10 dělá kde co....

patrně budete chodit na učební obor elektrikář, a tam to nebude lepší....

ale věřte, že kdo se chce naučit, ten se naučí, a pokud budete mít mistra, který to bere jako poslání, tak snahu vycítí a pomůže vám k tomu aby jste byl velmi dobrým řemeslníkem, což si budete dále rozvíjet praxí....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana