Proč je potřeba zapojit HDO pro sazbu D61 Víkend?

<< < (2/3) > >>

Martin Soukup:
No jasně, já to taky chci na chatu. Kromě cca 2 týdnů prázdnin tam stejně budu jen o víkendu, takže by se mi ten tarif měl vyplatit.

Nevěděl jsem, že i samotné hodiny potřebují spínač HDO, myslel jsem, že ten je potřebný jen pro blokování spotřebičů za ním.

Kolik mám asi tak počítat za přimontování HDO a potvrzení revizního elektrikáře na žádost?

Vít Rotrekl:
To těžko říct, záleží jestli bude nutná úprava ER. Jak daleko za Váma elektrikář pojede atp. Spíše bych sháněl RT, předpokládám že RZ budou chtít spíše revizku.

David Hruda:
Chce to pořádnou kalkulaci, aby ty dva týdny prázdnin nestály víc než se za zbytek roku ušetří... Pak k tomu ještě připočítat svátky = prodloužené víkendy atd... Uvažovali jsme o tom s ostatními chataři a chalupáři a výsledek byl u všech, že se nám to nevyplatí.

Lubomír Jindra:
Citace: Martin Soukup  13.11.2011, 12:41

Z popisu tarifu jsem nevyrozuměl, že by se některá kategorie spotřebičů v době VT vypínala, jako je tomu u jiných dvousazbových tarifů.

Je to tak a když zákazník chtěl aby mu HDO ovládalo stykače přímotopů a bojleru, tak ČEZ řekl - pro mě dost nepochopitelně - ne.

HDO samozřejmě třeba je, jak píší kolegové.

Fuk Tomáš:
Citace: Lubomír Jindra  13.11.2011, 21:13

Je to tak a když zákazník chtěl aby mu HDO ovládalo stykače přímotopů a bojleru, tak ČEZ řekl - pro mě dost nepochopitelně - ne.

Proč nepochopitelně? Vždyť by mu utíkaly peníze - odběr ve VT je u D61d třikrát dražší než v NT.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana