Jak odstranit občasný výpadek proudového chrániče po zhasnutí světel?

<< < (2/3) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Fojt  21.10.2011, 22:21

Je tam obycejny vypinac a tri starsi jeste plechove zarivky.Jak funguje chranic jsem se tady uz docetl a myslim ze i pochopil.Je mi tedy divne ze to dela obvod zapojeny mimo chranic a jeste k tomu pri zhasnuti.Jedin e co muzu zkusit je ze schodim jistic zacnu po jedne odpojovat zarivky a vzdy zkusim jestli to prestane.Pak zavolam radeji odbornika.

U "plechových" zářivek bych si uměl představit nějaký problém kompenzačním kondenzátorem, nebo i se startérem, pokud by byl použit starší, "v plechu" a dotýkal se krytu,...
Ale jestli je to v okruhu, který není přes chránič, naznačuje to ještě nějakou chybičku v zapojení...

Václav 3:
Ta starší kovová svítidla mě přivedla na myšlenku, že problém může být v klasických tlumivkách, které budou docela určitě použity. Setkal jsem se s tím již několikrát, zářivkové těleso staršího typu použité ve sklepě, garáži, kůlně a podobných prostorách, kde se může srazit vzdušná vlhkost při prudších změnách teplot, se orosí nejen navrch, ale i vevnitř na elektrovýzbroj i a při použití chrániče v obvodu je zaděláno na potíž. To, že to dělá až při vypínání bude s největší pravděpodobnos tí tou špičkou z kompenzačního kondenzátoru, jak píší kolegové.

Fuk Tomáš:
Pokud to má tazatel opravdu zapojeno jak píše, jsou zářivky zapojeny v obvodu před proudovým chráničem.
(Chybu v zapojení ovšem vyloučit nelze).

Miloslav Dunda:
Také by mohl dělat N vodič napojený na jinou svorku než kde má být.
Nebo připojení PE a N vodiče tak, že se třeba PE vodič drátem opírá o izolaci N vodiče nebo obráceně. Případně někde proříznutá izolace N vodiče. Bez měření se na to těžko přijde. Ono těch možností je mnoho.

Milan Fojt:
 tak závada odstraněna.Děl ala to jedna zářivka,namontoval jsem jinou zapojil úplně stejně a chránič už nepadá.Co přesně to dělalo nevím neumím víc změřit.Je to tedy divné ty zářivky jsou opravdu zapojeny před chráničem a po jeho výpadku garáž svítila dál. (poklona)  moc za vaše rady.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana