Jak provést ochranu anténních svodů ?
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk 26.10.2011, 23:45
...S hromosvody je to podobné. Nabídnete co možná nejlepší řešení, které má ochránit zdraví i majetek ale investor se rychle rozhodne pro řešení aktivákem, které ho přijde o něco levněji a s menšími zásahy....
.... Popírají fyzikální i jiné zákony a argumenty i s vysvětlením se jich ani nedotknou.
My jsme se tak nějak naučili riskovat a porušovat zákony, když nás např. chytí Policie při nějakém dopravním přestupku, najmeme si právníka, aby přístup Policie zpochybnil a vysekal nás z toho...
Jenže pokud jde o elektriku nebo blesk, přírodu žádný právník neukecá, fyzikální zákony platí stejně pro každého, bez rozdílu jak je vlivný nebo bohatý.
Radek Červený:
Citace: Jaroslav Ratiborský 27.10.2011, 05:50
Ne,já své názory nikomu nevnucuji, jen se snážím své názory obhájit a vysvětlit.
Svým způsobem vás pane Ratiborský obdivuji, protože obhájit nesmysl vyžaduje spoustu času a energie a to já třeba zrovna nemám.
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Radek Červený 27.10.2011, 07:45
Svým způsobem vás pane Ratiborský obdivuji, protože obhájit nesmysl vyžaduje spoustu času a energie a to já třeba zrovna nemám.
Raději bez komentáře.
Zdenek Hejčl:
Poslal: Jaroslav Ratiborský Posláno: Dnes v 06:17
Vložit citaci
Citace: Jan Hájek Včera v 22:31
Super a napadlo někoho, že se koukáme na to, co bude norma a vyhláška a pak na to připravíme svoje řešení, nebo všichni v prosinci chodí v bermudách a trikách a každého s bundou považují za lobbistu co zařídil zimu?
Tak toto srovnání normálního člověka snad ani nemůže napadnout.
Tak asi nejsem normální člověk, protože mě to taky napadlo. Jak píše Jan Hájek.
Ano je pravda, pokud někdo u práce přemýšlí a sleduje nové technologie musí být zákonitě na vyšší úrovni než obyčejný čičmunda. Který má potom vztek a hudrá na celý svět jak je nespravedlivý.
Ono přijít na trh s novým výrobkem /nápadem/ v souladu s normou není jednoduché. Pokud je rychlejší než konkurence má velkou výhodu - je operativní a v podstatě okamžitě zaplní díru v trhu.
Ono sledovat diskuze o normách zabere spoustu času a připravit hned několik variant možných řešení to je ůkol pro osvíceného snílka a dobrého marketingového znalce.
Ještě, že tito lidé tady existují.
Jan Alin:
Citace: Jan Franěk 26.10.2011, 23:45
Bumážku dostane, čímž je ON ochráněn v případném soudním sporu (revizi má). Pravděpodobně mu o nic jiného nejde. Cokoliv se pak semele řeší tím, že se ohání zprávou RT a prohlášením montážní firmy. Na vše si pozval odborníky, tak co by měl řešit. Jen bych opravvdu chtěl někdy vydět, jak dopadne to alibi u případného soudního sporu.
Také bych chtěl vidět výsledek, za bezpečnost zařízení zodpovídá vždy provozovatel a že má revizní zprávu z něj odpovědnost nesnímá, zvlášť v případě aktivních hromosvodů kde má v ruce vlastně jen kontrolu dle toho co je uvedeno v návodu a ne revizní zprávu dle normy, už aby tady takový spor byl. Třeba by to vyřešilo ty neustálé spory.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana