Jak provést ochranu anténních svodů ?
Jan Hájek:
Super a napadlo někoho, že se koukáme na to, co bude norma a vyhláška a pak na to připravíme svoje řešení, nebo všichni v prosinci chodí v bermudách a trikách a každého s bundou považují za lobbistu co zařídil zimu?
Jan Franěk:
Citace: Jan Hájek 26.10.2011, 22:31
Super a napadlo někoho, že se koukáme na to, co bude norma a vyhláška a pak na to připravíme svoje řešení, nebo všichni v prosinci chodí v bermudách a trikách a každého s bundou považují za lobbistu co zařídil zimu?
Ano. Dnes jsem byl taky prohlášen za lobbistu. Protože jsem během servisního zásahu objevil několik nebezpečných míst na elektroinstala ci (dokonce to pokopalo topenáře. ihned jsem to odpojil) sepsal jsem pár těch nejhorších s tím, že doporučuji brzkou revizi a následné odstranění závad. Následovala velmi rychlá proti reakce. Jsem odstaven z této zakázky, protože předešlá revize platí ještě rok (proč spěchat) a předešlá firma nic neřešila a dodávala pravidelné revize bez závad, tak s velkou pompou dostala práci z5 (schválně přede mnou). Dobře jim tak.
S hromosvody je to podobné. Nabídnete co možná nejlepší řešení, které má ochránit zdraví i majetek ale investor se rychle rozhodne pro řešení aktivákem, které ho přijde o něco levněji a s menšími zásahy. To že toto řešení není dostatečné mu je jedno. Bumážku dostane, čímž je ON ochráněn v případném soudním sporu (revizi má). Pravděpodobně mu o nic jiného nejde. Cokoliv se pak semele řeší tím, že se ohání zprávou RT a prohlášením montážní firmy. Na vše si pozval odborníky, tak co by měl řešit. Jen bych opravvdu chtěl někdy vydět, jak dopadne to alibi u případného soudního sporu. Já bych v takovém domě bydlet opravdu nechtěl.
Zachovejte klid kolegové. I přes osvětu, se vždy najde pár lidí, kteří musí být zásadně v opozici. Popírají fyzikální i jiné zákony a argumenty i s vysvětlením se jich ani nedotknou.
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Radek Červený 25.10.2011, 14:50
Tím myslíte třeba i své názory? ;)
Ne,já své názory nikomu nevnucuji, jen se snážím své názory obhájit a vysvětlit.
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Jan Hájek 26.10.2011, 22:31
Tak toto srovnání normálního člověka snad ani nemůže napadnout.
Kamil Novák:
Citace: Jaroslav Ratiborský 27.10.2011, 05:50
Ne,já své názory nikomu nevnucuji, jen se snážím své názory obhájit a vysvětlit.
Tak to je jistě chvályhodná změna postoje oproti tomu, co jste v jiném vlákně napsal :
Citace
Re: Je toto provedení ochrany na Čínské zdi před bleskem správné?
« Odpověď #23 kdy: 18-10-2011, 07:01:25 »
--------------------------------------------------------------------------------
Citace: Jaroslav Ratiborský 18-10-2011, 06:24:21
.... Můj názor je neměnný a vím,že většina elektroinstala cí .....
Předpokládám že většina diskutujících tuto změnu jistě uvítá. (funny)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana