Akú ochranu termokábla proti blesku?
občan:
Citace: Milan Hudec 19.10.2011, 23:28
Já si raději zatopím doma, proč by měl mít okap tepelnou pohodu a já mrznout, případně ještě vyhořet od blesku, protože nijaké skutečné a v praxi fungující řešení neexistuje (alespoň jsem oněm nikdy neslyšel, a když tak to byl kompromis splnitelný za "laboratorních" podmínek) opravdu nechápu.
Ak je na plochej streche pol metra snehu a začne sa pri teplote +1 C topiť, voda steká odkvapovou rúrou. Po pár hodinách klesne vonkajšia teplota na -1 C a voda zamrzne. Niekoľko dní stačí na totálne upchatie rúry ľadom. Na ďalší deň voda začne pretekať po vonkajšom obvode rúry. Vsiakne do omietky aj do muriva. Navyše hrozí prasknutie rúry pod vplyvom tlaku rozpínajúceho sa ľadu. O nebezpečných cencúľoch (rampúchoch) ani nehovoriac. Vygoglite si slovo Fenix a prečítajte si niečo od slovenského výrobcu termokáblov.
Jiří Schwarz:
Citace: občan 20.10.2011, 09:52
Ak je na plochej streche pol metra snehu ...
"Dědkové" asi nebyli žádní blbci, když stavěli sedlové střechy, na horách s hodně velkým sklonem...
Ale když se chce nějaký "hlupák s kulatým razítkem člena ČKAIT" zviditelnit, dokáže klidně vyprojektovat kanalizační vpusť výš než je vozovka!
občan:
Citace: Jan Hájek 20.10.2011, 00:06
Na www.kniska.eu si stáhněte KníŠku 2.0 její kapitola 5 řeší tuto problematiku do detailu.
Ďakujem za info. Našiel som tam všetko, čo som hľadal.
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 19.10.2011, 23:28
Já si raději zatopím doma, proč by měl mít okap tepelnou pohodu a já mrznout, .............. .......
Nesouhlasím. V okapu nejde o tepelnou pohodu, ale především o škody na majetku a taky bezpečnost. Často vídám pěkné a historické domy se zničenou fasádou po zimě. Na chodníkách napadaný sníh a kusy ledu, nebo rampouchy. Následné opravy, často opakované vychází mnohem dráž, než instalace a provoz těchoto kabelů. To nepočítám možné úrazy od padajících kusů ledu a rampouchů.
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 23.10.2011, 16:13
Nesouhlasím. V okapu nejde o tepelnou pohodu, ale především o škody na majetku a taky bezpečnost. Často vídám pěkné a historické domy se zničenou fasádou po zimě. Na chodníkách napadaný sníh a kusy ledu, nebo rampouchy. Následné opravy, často opakované vychází mnohem dráž, než instalace a provoz těchoto kabelů. To nepočítám možné úrazy od padajících kusů ledu a rampouchů.
O.K. chtěl jsem si pouze trochu před zimou rýpnout, mnoho budov vídám stavěných ve stylu (hlavně abych nemusel vzít nikdy lopatu do ruky, protože bych si mohl narušit tréninkový program v posilovně (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana