Je nutné přehodnotit stávající protokoly vnějších vlivů?

(1/2) > >>

Kalina Jiří:
Je nutné stávající protokoly vnějších vlivů vypracovaných dle ČSN 33 2000-3 přehodnotit dle nové normy ČSN 33 2000-5-51?

Technologie ani zpracovávané látky se nemění.

Na druhou stranu by se projektant při nějaké drobné úpravě elektroinstala ce (např. nový okruh osvětlení, nebo nový záruvkový obvod) odvolával na protokol vnějších vlivů dle již neplatné normy.

Miroslav Macek:
Ač to tak na první pohled nevypadá, nová norma ČNS 33 2000-5-51 je tragická. Vůbec nevím, zda se dá použít podle původních zvyklostí - při určování vnějších vlivů v nějakém geometricky ohraničeném prostoru. Pokud můžete, použijte starší normu.

Jiří Schwarz:
Myslíte 33 2000-5-51, ed.3?
Můžete napsat konkrétněji co je tak zásadně špatně?

H:
ČSN 33 2000-5-51 je neplatná od září 2008
Co podle ní chcete přehodnocovat?

Miroslav Macek:
Citace: Jiří Schwarz  19.10.2011, 13:36

Myslíte 33 2000-5-51, ed.3?
Můžete napsat konkrétněji co je tak zásadně špatně?

Já bych neřekl, že je tam něco zásadně špatně - já jsem použil výraz "tragická" norma - to podle mého názoru vystihuje situaci lépe. Myslím, že je to způsobeno tím, že u ČR se (na rozdíl od jiných států EU) běžně zpracovávají tzv. "Protokoly o stanovení vnějších vlivů",  které, abych se přiznal, nyní nevím, jak udělat. Domnívám se totiž, že nová norma mlčky předpokládá, že se neoperuje s prostředím "okolo" elektrického zařízení (jak jsme zvyklí),  nýbrž s prostředím "uvnitř" elektrického zařízení, což je myslím fatální problém.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana