Doslechli jste se, že TNK označila normu o aktivních hromosvodech za neplatnou?
František Šohajda:
Asi rok nebo dva roky stará montáž aktiváku...
Základní škola cca 200 dětí, krásný a udržovaný hromosvod, jenže se dělala nová střecha sedlová a tašky pálené.....hro mosvod se sundal....pak starosta zjistil, že aktivák je "prima" a zejména levná věc,
firma dojela, nainstalovala dala kladnou revizní zprávu....všic hni spokojeni....s tarosta ušetřil, byl výborný,v zastupitelstvu žádný elektrikář...!!
Jenže teď už shání pan starosta někoho na novou revizi....?? Jsem zvědavý koho sežene...proto že škola je na kopci a celkem dost to tam v létě bouchá.. (dance)
Typický příklad výběrového řízení na nejlevnější výrobek!!
Jan Franěk:
POřád se zde píše o tom co si myslíme, ale stále nevidím jasný text TNK, kde je to jednoznačně napsáno to o neplatnosti norem na aktiváky. Zatím je to jen doslechli jste se, což je stejné jako JJPP. A je jedno co si o tom myslím.
Počkejme si na oficiální verzi od TNK. Potom jsem zvědav na reakce kolegů. Už se ví, kdy se s tím někdo oficiálně vytasí?
NAvíc bych strašně rád v diskusi uvítal některého ze zastánců aktiváků. Mohla by redakce zkusit oslovit někoho, kdo by dokázal a byl ochoten hájit i druhou stranu? Sám jsem ještě ani neměl možnost vidět nějakou revizní zprávu na aktivák. A to by mě docela zajímalo. Tím myslím kladnou revizní zprávu. Tu opačnou si dovedu představit, protože bych jinou vlastně na aktivák nedokázal napsat.
Jan Alin:
Citace: Jan Franěk 24.10.2011, 21:28
POřád se zde píše o tom co si myslíme, ale stále nevidím jasný text TNK, kde je to jednoznačně napsáno to o neplatnosti norem na aktiváky.
To je přesně to co chybí a ještě k tomu řešení stávajících staveb kde toto prošlo kolaudací a tím pádem bylo posvěceno jako platné řešení.
To by byl argument pro zákazníka. (jednicka)
Kamil Novák:
Citace: Jan Franěk 24.10.2011, 21:28
POřád se zde píše o tom co si myslíme, ale stále nevidím jasný text TNK, kde je to jednoznačně napsáno to o neplatnosti norem na aktiváky. Zatím je to jen doslechli jste se, což je stejné jako JJPP.
Proč je zapotřebí se shánět po nějakých názorech TNK nebo kohokoli jiného?
Jak už jsem zde dnes citoval ze stránek ÚNMZ, francouzská norma není v ČR převzata ani zavedena, tudíž zde neplatí. To je naprosto jasné a není k tomu zapotřebí žádných dalších dobrozdání. (norm) (no)
Mimoto TNK jsou paradními orgány ÚNMZ, posuzují a nakonec se vyjadřují jak k návrhům ryze tuzemských ČSN, tak i k návrhům evropských a mezinárodních norem.
Vydávání nějakých stanovisek k normám, natož cizím, není jejich úkolem. Takže se obávám, že je zbytečné čekat na nějaké vyjádření ohledně ESE. :-\
Jan Alin:
Citace: Kamil Novák 24.10.2011, 22:03
Proč je zapotřebí se shánět po nějakých názorech TNK nebo kohokoli jiného?
Jak už jsem zde dnes citoval ze stránek ÚNMZ, francouzská norma není v ČR převzata ani zavedena, tudíž zde neplatí. To je naprosto jasné a není k tomu zapotřebí žádných dalších dobrozdání. (norm) (no)
Mě tohle bylo právníkem vysvětleno tak, že pokud neexistuje evropská norma, ani národní norma, tak je třeba použít normu výrobce, která na výrobek platí. To prý platí vnitřně pro členy EU a výrobky členů EU. Nejsem právník, ale zní to docela logicky, bylo by zvláštní, kdyby jedno a to samé zařízení bylo pro jednoho člena bezpečné a pro druhého člena nebezpečné.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana