Doslechli jste se, že TNK označila normu o aktivních hromosvodech za neplatnou?

<< < (17/46) > >>

Kamil Novák:
Citace: Jan Alin  24.10.2011, 17:29

RT nevytvoří nesmysl ale dokument o kontrole který požaduje výrobce aby jeho výrobek byl instalován správně, platila záruka a výrobce za něj ručil. 
V tomto případě se ovšem jakási kontrola asi dělá na popud výrobce nebo dodavatele, jemu je vlastně výsledek určen a s kolaudací to nemá nic společného.
A pak je úplně jedno jestli má onen "kontrolor" vůbec nějaké odborné vzdělání nebo kvalifikaci. To nemá s RT nic společného.

Jenže kdo napadne rozhodnutí kolaudační komise, inspektorátu práce, projekční kanceláře vybavené právním oddělením?
Ve finále je podvedeným pouze investor, který problematice zpravidla vůbec nebude rozumět nebo který uvěřil pohádce o zázračné bambuli a je tudíž spokojen. A kde není žalobce....  >:D

Ptám se jak je možné že se aktivní hromosvody stále zjevují na střechách a nikomu to nevadí? Kdo by to měl buď zastavit, nebo zlegalizovat?
Není možné každého vodit za ručičku. Každý (svépravný) by si měl sehnat dostatek informací, než utratí peníze za nějakou pouťovou atrakci.
Zlegalizovat ESE by nemělo být po technické stránce možné, protože to bychom nějak museli přesvědčit blesky, aby na něj začali reagovat dle přání tvůrců.
A poroučet větrům a jiným živlům jsme už v této kotlině docela nedávno několik desetiletí zkoušeli.   (dabel)

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  24.10.2011, 17:41

A co takhle "stavovská čest",  přece revizní technik by měl být natolik zodpovědnou a vědoucí osobou, že nezreviduje něco, o čem sám není přesvědčen, že to funguje, a revizní technik, který aktiváku uvěří, jde přeci vrátit na TIČR papíry a sám sebe udat pro ztrátu soudnosti.
Já osobně neznám nijakého RT, který by se pod aktivák podepsal, třebas mám jen štěstí, které Vážení kolegové přeji vám všem.

Stavovské cti se revizák nenají  :D, jinak se jděte podívat na obchodní domy, nemocnice, školy kde tyto výtvory jsou, tam můžete požádat o kontakt a seznámit se s některým, je pravdou že osobně z nich také nikoho neznám a já jsem takovou práci ke své cti a ztrátě odmítl.
S mnohými věcmi které na sobě mají CE a běžně se montují vnitřně nesouhlasím ale to je tak jediné co mohu udělat, dnes má cokoli alespoň jedno "kurvítko".

Jan Alin:
Citace: Kamil Novák  24.10.2011, 18:01

V tomto případě se ovšem jakási kontrola asi dělá na popud výrobce nebo dodavatele, jemu je vlastně výsledek určen a s kolaudací to nemá nic společného.
A pak je úplně jedno jestli má onen "kontrolor" vůbec nějaké odborné vzdělání nebo kvalifikaci. To nemá s RT nic společného.

Souhlas, také jsem o tom přesvědčen, dodavatelé oslovují však RT protože je vyžadují kolaudační komise.

Není možné každého vodit za ručičku. Každý (svépravný) by si měl sehnat dostatek informací, než utratí peníze za nějakou pouťovou atrakci.
Zlegalizovat ESE by nemělo být po technické stránce možné, protože to bychom nějak museli přesvědčit blesky, aby na něj začali reagovat dle přání tvůrců.

Když investor zjistí že se tento systém používá legálně ve Francii kterou nepovažuje nikdo za mentální ani technický chvost světa tak zřejmě nebude mít pochyb o tom že to funguje. Je bez šance jako já u sluchové posouzení kvality reprobeden krmených z mp3 přehrávače mobilu.

A poroučet větrům a jiným živlům jsme už v této kotlině docela nedávno několik desetiletí zkoušeli.   (dabel)

Vzpomínky neblahé avšak zapomenout bychom na to neměli.

Milan Hudec:
Citace: Jan Alin  24.10.2011, 18:35

Stavovské cti se revizák nenají  :D, jinak se jděte podívat na obchodní domy, nemocnice, školy kde tyto výtvory jsou, tam můžete požádat o kontakt a seznámit se s některým, je pravdou že osobně z nich také nikoho neznám a já jsem takovou práci ke své cti a ztrátě odmítl.
S mnohými věcmi které na sobě mají CE a běžně se montují vnitřně nesouhlasím ale to je tak jediné co mohu udělat, dnes má cokoli alespoň jedno "kurvítko".

No vidíte, já jsem neodmítl revidovat aktivák, ale v okamžiku, kdy jsem hlavici požadoval chránit Franklinem mě kšeft sebrali, vůbec tomu nerozumím a jsem z jejich postupu zklamán, jelikož jsem přesvědčen, že můj postup byl nejen správný legislativně, ale i technicky.

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  24.10.2011, 19:00

......v okamžiku, kdy jsem hlavici požadoval chránit Franklinem mě kšeft sebrali, vůbec tomu nerozumím..... .

Tak to mě tenkrát nenapadlo  :D, já jen chtěl aby hromosvod odpovídal tehdy ještě 1390 a místo normálních jímačů že si mohou dát hlavice, jinak že to nezreviduji, no a nezrevidoval.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana