Doslechli jste se, že TNK označila normu o aktivních hromosvodech za neplatnou?
Jan Franěk:
Nevím jestli je to shoda okolností, ale zrovna na toto téma vyšel článek v časopise ELEKTRO. Zaujalo mě to, že Evropa odmítla přijmout "Francouzské aktiváky" za evropskou normu. Proč asi?
Miroslav Minařík:
Můžeš prosím upřesnit číslo a stránku? Ať to nemusím hledat?
Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Macek 29.10.2011, 16:35
Odstavec 4.3 definici žádného "Celkového rizika" neobsahuje. ...
Máte pravdu, zmýlil jsem se. Řídí se tam 4 rizika.
Máte můj souhlas, abyste si ve svém výtisku 62305-2 to přebytečné a škrtnul :D
Jan Franěk:
ELEKTRO - 11
strana 23, poslední odstavec vlevo dole.
Citace:
Komise IEC TC 81 intenzívně sleduje rozvoj nových řešení v oboru ochrany před bleskem. Jestliže tato řešení akceptuje mezinárodní vědecký výbor CIGRE, mohou být přijata uvedenou komisí. Diskuse o zmíněné problematice vyvrcholila v březnu 2010, kdy členské země CENELEC odmítly při hlasování francouzskou normu NF 17-102 za evropskou normu EN ............
Dále se v článku píše o testování hromosvodů, včetně jímačů ESE, kde vychází najevo to, že jíače ESE nejsou na tom o mnoho jinak, než "obyčejná" jímací tyč. ESE měl cca 39,3% zásahů a klasika cca 47,6% zásahů.
Pro mě je důležitá pořád FYZIKA. Pokud mi má něco do domu uhodit, chci to z něj odvést co nejbezpečněji, což jedním svodem zcela jistě nedokážu. Navíc po zkušenostech s projektantem ESE, kdy mi ho navrhnul na jeden RD a nechtěl se mnou řešit ochranu komplexně, moje nedůvěra mnohonásobně stoupla. Evidentně mu šlo pouze o prodej bambule.
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Miroslav Minařík 29.10.2011, 15:58
Jak jsem slíbil.
Zde je první.
http://elektrika.tv/video/2011/11kutac_soudni_znalci_1.mp4/
A mám další odborníky.
Upozornění:
Předesílám, že pokud někdo si chce pohrávat s myšlenkou závislosti soudního znalců, nechť založí nové téma. Konspirační teorie jsou někdy napínavé, ale ne každý má proto v technických tématech pochopení.
Nemusíte být tak skromný tento obličej a slova jsou dostatečně známa.Zmínka o ed.3 byla zábavná,ale neškodilo by zveřejnit názory jiných odborníků.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana