Doslechli jste se, že TNK označila normu o aktivních hromosvodech za neplatnou?
Jan Hájek:
Teď zrovna se na mne obrátil projektant s prosbou o radu s argumentací, která nesouvisela s našimi výrobky a protože jsem před týdnem viděl jeho projekt s jinými, než našimi výrobky, doporučil jsem mu využít placených služeb Milana Kauckého a tu cenu za jeho poradenství si může klidně připočíst do ceny svého projektu.
PS: Pokud se dotaz týká aplikace výrobků DEHN + SÖHNE, jsem zdarma nejenom já, ale i kolega Kutáč a to včetně cesty.
Milan Hudec:
Snad se Honza neurazí, ale dle mého názoru mělo být v novinách co vydal nkdy před rokem?
daleko více o nebezpečích instalací aktiváků.
Nevím kolik byl náklad, ale je pravdou, že jsem noviny občas spatřil i na místech, kde bych je nečekal.
Miroslav Minařík:
Citace: Jan Hájek 29.10.2011, 19:31
Pokud ten, kdo má na trhu majoritu neví, že existují produktové normy, vyrábí materiál a neví proč to tak dělá, jenom to vizuelně zkopíruje a je zvyklý díky šetření na velmi vysoké zisky.
školení jiné než produktové = 0 Kč
podpora škol = 0 Kč
podpora odborných publikací = 0 Kč
podpora cechů = 0 Kč
podpora výzkumu = 0 Kč
podpora oboru odborným školením = 0 Kč
poradenství = 0 Kč
podpora časopisů/portálů = 0 Kč
vlastní vývoj = 0 Kč
A přesto ho podporují projektanti, investoři a montážní firmy aniž by jim musel odpovídat a poskytovat byť minimální informace, takže vlastně ani nemá náklady na reklamu.
Tak pokud by mu, ale i ostatním podobným, obor za něco stál, tak by nejdříve místo nul musely být nějaké částky a pak by si teprve uvědomili, že je potřeba s tím něco dělat, protože partnerství je pouze mezi dospělými.
Myslím, že to říkám stále, že neznám žádného renomovaného elektrotechnik a, který by ve sféře aktivních hromosvodů byl takto aktivní.
Jako by aktivitu zastánců aktivních koulí, převzal aktivní hromosvod sám.
Koho potkám s aktivákem na střeše, mi odpovídá, že tomu sice nerozumí, ale bylo to cenově výhodnější.
Snad každý, kdo si udělá průzkum nakonec vyhodnotí, že je to něco jako homeopatika.
Upřímně už je to nuda. Proč neudělaji nějaký upgrade na lepší verzi aktiváku? Nebo už není co zlepšovat?
Kamil Novák:
Citace: Josef Nosek 29.10.2011, 12:44
Nedávno proběhlo tiskem že je další stavba roku - Kulturní centrum UFO v Trutnově. Když se na stavbu podíváte zdáli, tak vidíte na ploché střeše hlavici aktivního hromosvodu.
Ačkoli kolem tohoto domu chodím často, bambule jsem si nevšiml. V úterý budu mít ve městě trochu času, tak to zkusím napravit. V domě přes ulici je zubní laborka kam chodím, tak se pokusím odtud situaci dalekohledem omrknout. :o
Jestliže půjde evidentně o paskvil, neměl by být problém vyžádat si na základě Zákona o svobodném přístupu k informacím (106/1999 Sb.) na MěÚ informace kdo to navrhl a hlavně kdo nakonec dílo převzal.
A pak by se mohlo pokračovat dál. Třeba to k něčemu bude. :-\
Jen pro upřesnění - ten objekt se nejmenuje UFO (nejde o dílo zelených mužíků s anténkami), ale UFFO, podle místního slavného básníka Uffo Horna. ;)
Milan Hudec:
Mirku, na věci, která nefunguje, je jakýkoli zásah zlepšením :)
Osobně vidím v aktivních hromosvodech budoucnost, ovšem při využití naprosto jiných technologií a principů, třebas si na jaře chytím do krabičky bleska, a budu mít s elektřinou vystaráno na celou zimu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana