Doslechli jste se, že TNK označila normu o aktivních hromosvodech za neplatnou?
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Miroslav Minařík 16.10.2011, 10:55
Doslechli jste se, že TNK označila normu o aktivních hromosvodech za neplatnou?
U nás tamtamy pracují někdy až moc rychle.
Ještě jsem nezjistil další podrobnosti.
Víte o tom, někdo více?
Vycházel jsem z Vámi uvedené věty : U nás tamtamy pracují někdy až moc rychle.
Nic víc a nic méně .
Předpokládal jsem,že jste k uvedení této věty měl nějaký důvod.
Jan Vykoupil:
Citace: Jan Alin 24.10.2011, 17:16
Jako příklad můžete vzít mnohými zatracovaná zrcadla se svítidlem a zásuvkou nad umyvadlo, výrobce to jako výrobek určil do umývacího prostoru tak to tam být může i když normální smrtelník tam zásuvku dát nemůže a příkladů by se našlo víc.
To není příklad, který by se dal zobecnit, protože je to přímo uvedeno v ČSN 332000-7-701ed.2 čl 701.55. Tady je to jasné a konkrétní, platící pro jednu konkrétní situaci. Ale mě zajímal konkrétní čl. normy či paragraf, který by obecně nadřazoval návod výrobce na normy.
A ikdyby jsme si vzali příklad z těch koupelen, tak by v platné normě na ochranu před bleskem musel být podobný konkrétní odkaz na situaci při použití aktivního hromosvodu. A ten tam pokud vím není.
Miroslav Minařík:
Citace: Jaroslav Ratiborský 25.10.2011, 10:34
Vycházel jsem z vámi uvedené věty : U nás tamtamy pracují někdy až moc rychle.
Nic víc a nic méně .
Předpokládal jsem,že jste k uvedení této věty měl nějaký důvod.
Samozrejme, ze jsem duvod mel. Veci ktere delam bezduvodu je opravdu malo.
Pokud mi tri (pro mne dulezite osoby) sdeli tuto informaci, povazuji to za logicke konzultovat s ostatnimi.
Asi jste chtel vedet neco vic, ze?
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Miroslav Minařík 25.10.2011, 12:13
Samozrejme, ze jsem duvod mel. Veci ktere delam bezduvodu je opravdu malo.
Pokud mi tri (pro mne dulezite osoby) sdeli tuto informaci, povazuji to za logicke konzultovat s ostatnimi.
Asi jste chtel vedet neco vic, ze?
ANO.
Juraj Rojko:
Diskuse se značně odklonila od původního tématu (bylo, bude, či nebude vydáno stanovisko TNK), tak snad nebude moc vadit když přidám věc, která s tématem souvisí zdánlivě jen nepřímo, ale osobně si myslím, že je jádrem problému, je kvalita revizních techniků a jejich kontrola. Dokud se budou dávat razítka na cokoli si zákazník přeje, tak mohou být stanoviska kohokoli jakákoli a nic se nezmění, nebo se přinejlepším změní jen v ojedinělých případech, kdy si to budou přát obě strany, t.j. i zákazník. Něco pro odlehčení. Na fotografii je připojení svodu k jímači ESE, které človek, tvrdící že je revizním technikem označil za zcela vyhovující a byl značně pohoršený, když jsem trval na tom, že svod musí být připojený k tyči jímače, nikoli jen trubce ve které je jímač upevněn. (Argumentace "Vždyť ten šroub co drží jímač je dotažen na krev, tam nebude žádný přechodový odpor"). Co na to zdejší revizáci? Měl pravdu?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana