Je elektrotechnika vědní obor nebo je to otázka manuální zručnosti řemeslníka?

(1/5) > >>

Miroslav Minařík:

Potkávám různé osobnosti a názory se velice liší. Jedno je jisté. Veřejnost elektrotechnik u řadí k řemeslům a neshledává na ní něco složitého.

Připravil jsem nové hlasování. Co vy na to?
http://elektrika.cz/plonepopoll.2011-10-12.6697356793/

Jozef BABJAK:
Tá otázka, tak, ako je položená, je veľmi zjednodušená. Elektrotechnik a je remeslo,  ktoré tak, ako väčšina remesiel - "... a někdy i trochu víc" - stojí na vede.

Miroslav Minařík:
Citace: Jozef BABJAK  12.10.2011, 08:07

Tá otázka, tak, ako je položená, je veľmi zjednodušená. Elektrotechnik a je remeslo,  ktoré tak, ako väčšina remesiel - "... a někdy i trochu víc" - stojí na vede.

OK.
Jaká řemesla byste jmenoval, která stojí na vědě jako elektrotechnik a?

Samozřejmě teď se fokusujeme na stavební průmysl. Nejde o to, přesvědčit mne, ale je to do diskuse, protože se potkávám se zcela protichůdnými názory.

Připravil jsem nové hlasování. Co vy na to?
http://elektrika.cz/plonepopoll.2011-10-12.6697356793/

Radek Červený:
Ani jedno, ani druhé. Je to snad nejhorší řemeslo. Nejenom že musíš být manuálně zručný, ale také musíš u práce přemýšlet, umět si poradit, učit se celý život,..... a hlavně, na rozdíl od právníka neseš za výsledek zodpovědnost.

Špičkový IT pracovník, který neumí zasádrovat krk je pro mě stejně bezcenný jako úkáčko, které vybuší za šichtu stovky metrů drážek, ale neví, co má do nich dát.

Lubomír Jindra:
Citace: Radek Červený  12.10.2011, 13:12

Ani jedno, ani druhé. Je to snad nejhorší řemeslo. Nejenom že musíš být manuálně zručný, ale také musíš u práce přemýšlet, umět si poradit, učit se celý život,..... a hlavně, na rozdíl od právníka neseš za výsledek zodpovědnost.

Radku to nééé, je to krásná práce, krásné povolání a má celou řadu výhod  :)

Pouze manuálně pracujícím lidem vykonávajícím jednoduchou činnost (pokladní, obsluha stroje, malíř...) velmi prudce degeneruje mozek, aniž si to uvědomují. Jejich osobnost se nerozvíjí naopak většinou upadá.

Pouze intelektuálně pracujícím lidem, sedícím v kancelářích a v autech... velmi prudce degraduje tělo. Musí se ve volném čase hodně snažit sportovat a cvičit, jinak se prostě ve stáru rozpadnou.

Elektrikář - to je úžasné skloubení všeho, přiměřeně se namáhá tělo a k tomu i mozek. To je první velká výhoda  (dance)

Další výhoda je, že je to většinou kreativní práce, u které je možnost rozvíjet své schopnosti vlastnosti a tím i celou osobnost, práce která naplňuje. KREATIVNÍ PRÁCE je na západě velmi vyhledávaná, když někdo takový džob sežene, může si opravdu gratulovat. Bohužel tady v Česku většina lidí touží stále po tom, někam se zašít a nějak tu práci přežít. Je to škoda, ani nevědí o kolik v životě přicházejí  :)
No a výhod by šlo vyjmenovat ještě mnohem mnohem více  :)

Promiň Mirku že to není přímo k tématu, mi to nedalo  :) Teď musím ještě odjet, pak ještě něco přidám.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana