Mohu dát svody hromosvodu 16m od sebe?
Miroslav Macek:
Citace: Smíšek 12.10.2011, 09:02
Měl jsem na mysli počítání umístění jímačů, ale beru to jako výzvu a pokusím se nastudovat i počítání rizika. Třeba u toho pochopím svá omezení, ale i význam toho, proč se to má počítat.
Ta vzdálenost mezi svody nemusí být být nutně menší než 15m. Máte-li u běžného obdélníkového domku celkem 4 svody a největší vzdálenost mezi nimi je cca 16m, pak bude vše OK.
Do toho studia výpočtu rizik se ale raději nepouštějte - lidí, kteří tomu rozumí, je v tomto státě řádově méně, než těch, kteří to předstírají.
Jan Hájek:
Já bych to nezatracoval, v poslední době, se setkávám s laiky, kteří jsou svými znalostmi o ochraně před bleskem minimálně o level výše, než někteří drzouni, co podvodně prodávají odpad vydávaný za projekt.
Ať chce klient či nechce, ochrana před bleskem bez analýzy rizika, projektu, realizace a revize osobou bez patřičného oprávnění, je pouze pro ochranu dotyčné osoby a na přenesení části odpovědnosti na pojišťovnu či RT, MF a PROJ. může zapomenout.
Kopec03:
Citace: Jan Hájek 12.10.2011, 22:22
Já bych to nezatracoval, v poslední době, se setkávám s laiky, kteří jsou svými znalostmi o ochraně před bleskem minimálně o level výše, než někteří drzouni, co podvodně prodávají odpad vydávaný za projekt.
Ať chce klient či nechce, ochrana před bleskem bez analýzy rizika, projektu, realizace a revize osobou bez patřičného oprávnění, je pouze pro ochranu dotyčné osoby a na přenesení části odpovědnosti na pojišťovnu či RT, MF a PROJ. může zapomenout.
(jednicka)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana