Mám připojit k pospojování radiátor ústředního topení v koupelně bytového domu?

<< < (7/8) > >>

Marián Jelínek:
Aha, takže myslíte, že kromě toho, že drát povede z rozvaděče k vaně a k radiátoru, by měl napřímo vést i do zásuvek? Nestačí propojení se zásuvkou přes rozvaděč?

Martin H.:
Citace: b.o.y  13.10.2011, 18:20

Aha, takže myslíte, že kromě toho, že drát povede z rozvaděče k vaně a k radiátoru, by měl napřímo vést i do zásuvek? Nestačí propojení se zásuvkou přes rozvaděč?

Prečítajte si druhú časť článku:
http://elektrika.cz/data/clanky/kpah031210
Aj taká jednoduchá vec, ako spojiť niečo drôtom, má záludné detaily. Až keď sa im človek začne venovať, pochopí rozdiel medzi dobrým elektrikárom, zlým elektrikárom a úplným fušerom.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Vykoupil  13.10.2011, 11:41

...se provádí místní Doplňující pospojování,  ...

Pokud budu "puntíčkář",  byl bych velmi opatrný na použití výrazu "místní",  protože bychom se podle norem dostali někam trochu jinam, než je standartní provedení pospojování v koupelně

Jan Vykoupil:
Citace: Jiří Schwarz  14.10.2011, 08:26

Pokud budu "puntíčkář",  byl bych velmi opatrný na použití výrazu "místní",  protože bychom se podle norem dostali někam trochu jinam, než je standartní provedení pospojování v koupelně

Tím "místním" jsem myslel prostor koupelny (dotaz se týkal koupelny). A v 701.415.2 ed.2 začíná první věta: "Místní doplňující pospojování... .",  takže ikdyž budete ten "puntíčkář",  tak nevidím problém. Místní neuzemněné pospojování dle C2 ...4-41ed.2, kam směřujete, bych sem netahal... Ikdyž cíl a princip jsou pořád stejné - zabránit rozdílu potenciálů...

Marián Jelínek:
Citace: Martin H.  13.10.2011, 18:54

Aj taká jednoduchá vec, ako spojiť niečo drôtom, má záludné detaily. Až keď sa im človek začne venovať, pochopí rozdiel medzi dobrým elektrikárom, zlým elektrikárom a úplným fušerom.

Když nad tím tak přemýšlím - plechová vana je uložena izolovaně na cihlách, odpadní potrubí je plastové. Nikde kolem široko daleko nevede žádný kabel, který by mohl na vanu přivést napětí.

Nejsem debil, když tu vanu připojím drátem napřímo mimo jiné i k topení, do kterého může kdokoli v domě přivést napětí? Vždyť po tom drátě se dostane přímo na vanu, v níž mohu ležet. Jasně, pojistky vyletí, ale ne hned a předpokládám, že bych dostal pořádnou pecku než by se tak stalo. A co kdyby mi někdo omylem (třeba při vrtání) přerušil zemnící vodič do bytu, ke kterému je to připojeno?

Nejsem paranoidní, ale pořád mi to nějak vrtá hlavou... Nestačí přizemnit jenom to topení? Nebylo by to nakonec i lepší?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana