Ako správne pripojiť solárne kolektory na hromozvod?

<< < (5/7) > >>

J.Patúc:
Citace: Garaj  09.10.2011, 20:03

Myslím,že aj tento problém tam bude.Je tam čidlo,od ktorého je vedený kábel Cyky 2x1,5 na zapínanie,hlavne vypínanie čerpadla pri dosiahnutí teploty kvapaliny,ktorá by ohrozovala ostatné zariadenia aj používatelov teplej vody.

Na obr. je riešenie problému na jednom RD. Dokonca aj komínu.  :( Tých 17 koax. je dobrý zvod do zeme nn.

Jan Hájek:
Tak to je ovšem super!  ;D
Vsadím se, že u hořícího domu budou pořád opakovat: Vždyť jsme měli hromosvod!
Konečně chytnou něco výjimečného. ;D

Vít Rotrekl:
Citace: Jan Hájek  09.10.2011, 21:49

Tak to je ovšem super!  ;D
Vsadím se, že u hořícího domu budou pořád opakovat: Vždyť jsme měli hromosvod!
Konečně chytnou něco výjimečného. ;D

P. Hájek čemu se divíte, takhle vypadá hromosvod minimálně na 50% nových domů. Já jsem dokonce viděl vedení z hřebene ke svodu přímo pod solárnímy panely. Zkusím dohledat fotku, nebo to zajedu vyfotit.

Jan Hájek:
Divím se dvěma věcem:
1/ Jak člověku se základní školou může toto připadat jako v pořádku.
2/ Kde se bere drzost mezi montážními firmami a některými RT toto vydávat za správné řešení a okrádat zákazníka o peníze.

Je opravdu potřeba elektrotechnik u pročistit a všem co na to svými schopnostmi nemají a nechtějí mít umožnit, aby se realizovali v méně náročných oborech.

Garaj:
Pán Rotrekl má asi velkú pravdu.U mňa by boli kludne namontovali kolektory nad vedenie od jímacej tyče dolu do zeme.To som im zakázal nakolko som ori tom ešte bol.Ale urobili to,tak ako to popisujem,počas mojej neprítomnosti. Nakolko v mojom veku už na strechy neleziem,aby som niečo po niekom opravoval a firma,ktorá to montovala sa už neozýva a ani administratívn e mi to neodovzdali,je to teda papierovo ich, fyzicky moje lebo som to zaplatil a je to na mojej streche.Právne na to nemám šahať,lebo som to neprevzal.Skús te sa v tom vyznať,kto chcete a viete.Pán Hájek má určite pravdu v tom,že také firmy by mali okamžite rozpustiť a majiteľa na urovni podvodníka zatvoriť za všeobecné ohrozenie.Ale skúste niečo dosiahnuť na našich (Slovenských a aj Českých súdoch.)Uvediem konkrétny prípad:Stal som sa majiteľom psa proti svojej voli,len preto,že som sa ku nemu zachoval,ako keby bol moj.Dal som mu nalezencovi napiť,nažrať,požičal som mu búdu na spanie  a súd (Brnenský)po piatich rokoch súdenia takto rozhodol.Skúst e niečo poradiť z Vašich kúseností,ako by tie nešťastné(zatiaľ ešte nie) kolektory mali byť zapojené čo najbezpečnejši e.Ďakujem Garaj.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana