Lze použít svorku s Cu páskem pro hl. pospojování plynového ocelové potrubí??

<< < (3/4) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  01.10.2011, 23:02

Měděný pásek nevadí, naopak, má výrazně vyšší vodivost než antikorový. Tudíž vyšší bezpečnost. Nezapomeňte trubku pod páskem očistit od barvy nebo koroze třeba drátěným kartáčem.

Musím s Vámi nesouhlasit, pokud se shodneme na faktu, že největší hustota procházejícího proudu v mechanickém kontaktu prochází vždy velice malou částí (tou, která je k druhému kontaktu nejvíce tlačena - princip WAGA) nezáleží v podstatě na vodivosti pásku, jelikož proud poteče mezi trubkou a svorkou přes její čtyři nožky, či výstupky na její spodní části, které se do potrubí jakoby zaříznou, přičemž přechodový odpor se bude snižovat s narůstajícím tlakem na nožky svorky, z tohoto hlediska je lepší použít pásek nerezový vzhledem k jeho lepším mechanickým vlastnostem oproti Cu pásku.

ALCR:
Už jsem viděl dost orezlých pospojování ocelového potrubí za pomocí Cu pásku v tzv. suchém prostředí, pro mě je použití Cu pásku na ocelovém potrubí jedním z indikátorů pozor zde zřejmě působil elektrikář ignorant a obdobně smýšlím o používání olova.

Nerezový pásek je oproti Cu lacinější, tvárnější na ohyb kolem trubky, mechanicky pevnější a při dotahování se netrhá a lze ho dotáhnout na krev tudíž perfektně drží + odpadají nesmyslné dohady, jestli je přípustné používat Cu na tom a na tom, tam a tam, jestli se tam může, nemůže, bude, nebude objevovat vlhkost.

Při revizích nacházím dost často svorky upevněné za pomoci Cu pásku volné (zřejmě se elektrikář bál ji pořádně dotáhnou) a občas mi zůstanou v ruce, protože přešponovaný/natržený Cu pásek povolí/přetrhne se, to při troše šikovnosti u nerezového pásku nehrozí.

Citace: Jirka Š. Svejkovský  01.10.2011, 23:02

Měděný pásek nevadí, naopak, má výrazně vyšší vodivost než antikorový. Tudíž vyšší bezpečnost.
::) to nemyslíte vážně, můžete tu výrazně vyšší vodivost a bezpečnost v tomto konkrétním případě definovat.

Jaromír Urbanec:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  01.10.2011, 20:45

V normálním suchém prostředí nevydím problém. Bez vlhkosti vám článek nevznikne.

já už z toho blbnu - vydět

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jaromír Urbanec  16.10.2011, 19:50

já už z toho blbnu - vydět

Omlouvám se, sypu si popel na hlavu a zítra jdu vrátit maturitní vysvědčení. (wall)

IM:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  16.10.2011, 22:13

Omlouvám se, sypu si popel na hlavu a zítra jdu vrátit maturitní vysvědčení. (wall)

P. Bezruč: Ostrava
...všichni vy na Slezské, všichni vy, dím... ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana