Jak přidat další dva fakturační elektroměry v rodinném domě?
Lubomír Jindra:
Citace: Krýdl Petr 21.09.2011, 21:28
Na jednom semináři byla projednávána podmínka distributora, že po novu bude chtít pro každý hl. jistič před elměrem samostatný přívod z HDS + samostatné jištění (nutná výměna výzbroje v HDS).
(ssur) (ssur) (ssur)
Krýdl Petr:
Já taky protáhnul pusu, tak jsme se ptali na to proč?
Vysvětlení jsem popsal v předchozím příspěvku.
Seminář od ..., přednášející p. Honzík, fa Elektroinstala ce Praha, požadavek PRE do budoucna prý i E-ON.
Lubomír Jindra:
Citace: Krýdl Petr 21.09.2011, 21:28
Stávající problém byl v tom, že byl-li pouze jeden odjištěný napájecí kabel např. pro 6 odběrů, tak při výměně některého z hl. jističů propojených hřebenem, dochází k nucenému dočasnému odpojení ostatních odběrů a to je prý pro distributora ten největší problém, jelikož musí vypnout i ostatní odběry.
Kdysi dááááááávno v temných dobách neexistence propojovacích hřebenů, výrobci rozvaděčů drátovali z fázových šín pro každý jistič extra vodiče. Stačí když tuto dávno ověřenou a vyzkoušenou věc někdo z EONu opráší a dá jako požadavek do připojovacích podmínek. :)
Nebude se kvůli tomu muset zbourat půlka domu (fool)
Krýdl Petr:
Já tento systém neprosazuji, jenom sděluji dál. Jak jsem koupil, tak dávám dál.
Údajně dle sdělení p. Honzíka byl k tomuto rozhodnutí následek, po nějakém úrazu popálením montážního technika, když vyměňoval prostřední jistič "za provozu" a při manipulaci došlo k fázovému zkratu na hřebenu. To jen pro doplnění.
Nicméně, nikdy není na škodu připojovací podmínky pro daný objekt, nebo zamýšlené změny dojednat osobně s distributorem.
Jaroslav Hasala:
U společnosti EON je to v současné době tak, že společný přívod pro jeden objekt může být, pokud jsou v objektu alespoň tři elektroměry. Elektroměry by měly být v umístěné v jedné skříni - elektroměrovém rozvaděči. Konkrétní řešení rozhodně předem konzultujte s vaším distributerem.
Pro rozbočení z AYKY 4Bx 35 lze použít tzv. "stoupačkovou svorkovnici", různých typů je spousta. Osobně mám oblíbené něco na tento způsob : http://www.eleman.cz/eleman/eshop/17-1-SVORKOvnICE/61-2-ROZBOCOVACI-KRYTE/5/748-PVB-160A/download#anch1
Pozor, všechny svorkovnice nejsou určené pro Al vodiče.
Dají se také použít propojené řadové svorky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana