Musí být u hromosvodu samostatné tyčové zemniče propojeny s uzemněním HOP?

<< < (27/29) > >>

Milan Hudec:
To Ratiborský - pokud máte zájem, mohu se optat kamaráda - hledají šéfa do prodejny bleskových potřeb.

Rozmahel Vladimír:
Tu knihu bych si rád přečetl, pan Popolanský je jistě odborník, o to nemůže nikdo pochybovat! Jinak ale je třeba objektivně přiznat, že ta stará norma na hromosvody, co tu byla mnohokrát rozcupována na hadry, je taky jeho dílo.
Admine, už to zavři.  (zle)  :D

Jaroslav Ratiborský:
Tak to je pro mne a možná nejen pro mne nová informace, můžete uvést zda je to váš názor nebo zdroj ze kterého je patrné vaše tvrzení.

Milan Hudec:
Citace: Rozmahel Vladimír  21.09.2011, 13:13

Tu knihu bych si rád přečetl, pan Popolanský je jistě odborník, o to nemůže nikdo pochybovat! Jinak ale je třeba objektivně přiznat, že ta stará norma na hromosvody, co tu byla mnohokrát rozcupována na hadry, je taky jeho dílo.
Admine, už to zavři.  (zle)  :D

Stará norma byla na úrovni své doby dle používaných materiálů, automatického docilování větších vzdušných vzdáleností a povrchových cest, přesto je třeba přiznat, že i přes určitou jednoduchost nebyla ve většině případů dodržována (např. dostatečná vzdálenost atd.)
Od doby jejího vzniku se vlivem globálního oteplování a změn v ovzduší změnil nejenom blesk, ale zejména nároky občanů na ochranu svého života a svého majetku, ve výsledku musel vyjít nový soubor, samozřejmě ne bez nepřesností, které se časem usadí.

Pokud by odpůrci nového souboru věnovali zlomek času k jejímu studiu namísto hospodského lamentování, jistě by i oni pochopili provázanost a při řádně vypracovaném projektu i možnou hospodárnost nasazení bleskomateriál ů při realizaci.

Rozmahel Vladimír:
O tom není sporu. Měl jsem na mysli to, že kniha vyšla v r.1966 a norma v r.1969.
Zcela jistě odpovídala tehdejším poznatkům a možnostem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana