Čím nahradit nedostupné kontrolovací relé?
Kríž:
V rozvaděči MVE přestalo fungovat relé o kterém vím jen,
že kontroluje napětí a fáze sítě.
Doklad s popisem od něj už nemám, je to asi 20 roků v provozu.
V původně v rozvaděči nebylo, motovali ho tam dodatečně při připojování k síti na požadavek JČE.
Nevíte někdo, kde by se dalo ještě sehnat?
Už prý se nevyrábí a třeba jeden kousek u někoho v šuplíku zbyl.
Nebo od něj technická data, aby se dalo nahradit.
Petr Doležal:
Zkuste se pídit po relé typu PH380V3V. Čelo tohoto relé je stejné jako vaše a patice by snad mohla být totožná. Obé od fy Tele Hase.
Martin Kurka:
Vážený pane Kříži,
ve Vašem případě bych se nedostupností neoháněl, obraťte se na pana Kotase, dělá TeleHaase od revoluce. Přímé náhrady existují a funkčních (ne do patice) je přehršel.
Dalši firma specializující se na TeleHaase je spinacitechnik a.cz Kučera (Axima)
Podle mne není problém ani oprava u nějakého elektronika, budou tam vyhřáté odpory na vstupech, seklé trafo nebo vadné výstupní relé - žádný velký problém, již jsem obdobné měl na stole rozebrané k úplnému pochopení.
Martin Kurka:
Náhrada - TeleHaase série Kappa typ K3YM400VSY20 přepínač v poloze W+S (window+ sequence).
Oproti originálnímu relé je tato inovace napájena přímo z měřených signálů a původní pin 10 je pro napojení na N. Pokud není ve Vašem rozvaděči pin 10 patice (A2 původního relé) napojený na N (uzel generátoru), odpojte jej od patice (a zaizolujte).
P.S. jste první, který poslal velmi slušné fotky svého problému.
Kríž:
Moc (poklona) za informace a tipy na firmy kde mi mohou dodat nové relé.
Od původního dodavatele rozvaděče mi řekli že už je to všechno zastaralý a nejlíp bude vyměnit celé ovládání za moderní, počítačové. :-[
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana