Lze umístit plochý kabel CYKYlo do betonove podlahy?
František OK52:
Citace: Milan Karvánek 07.09.2011, 22:32
Bezpředmětná otázka i odpovědi. Při realizaci čehokoli se má elektrikář držet projektu a specifikace materiálu, jehož vhodnost pro danou aplikaci je ověřeno z katalogového listu výrobce.
.. a toto je zcela impotentní reakce. To zde již dlouho nebylo. Což takhle milý pane, neměl by si zavolat elektrikáře? Třeba přímo vás?
Pokud nemáte co říct hodnotného bude lepší, když si budete šontat své revize. Dvakrát jsme se osobně potkali a řemeslo vám jde lépe, než komunikace tady.
Jiří Kovář12:
Františku já bych se zastal kolegy Milana Karvánka ať z hlediska odpovědi tak z hlediska komunikace proč se dotyčný tazatel ptá jako absolutní anonym stejně jako vy.
Moje odpověď na otázku tazatele zní podívejte se do Platných ČSN Výběr a stavba elektrických zařízení zde jistě najde odpověď.
a jsem taky impotentní :-D
František OK52:
MODERÁTOR: Vyvarujte se prosím vzájemného napadání!
Zde jste na diskusích, kde se prostě diskutuje a každý má nárok na svůj názor.
Pan Karvánek má pravdu. Kdyby si lidé nechávali vypracovat projektovou dokumentaci
ubylo by zde různých nejapných dotazů.
Pro pořádek. Zde je dotaz.
Citace: blesk11 07.09.2011, 18:26
Lze umístit plochý kabel CYKYlo přímo samostatně do betonove podlahy v RD? Viděl sem to od jedné velké firmy že to dělá, mě se to teda moc nelíbí.
A zde odpověď.
Citace: Milan Karvánek 07.09.2011, 22:32
Bezpředmětná otázka i odpovědi. Při realizaci čehokoli se má elektrikář držet projektu a specifikace materiálu, jehož vhodnost pro danou aplikaci je ověřeno z katalogového listu výrobce.
Když porovnáme tyto dvě množiny, zjistíme, že na sebe moc nenavazují. Pane Kováři na tomto faktu bohužel nic nezmění pokud si vzpomenu na heslo a přihlásím se jako verifikovaný.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František OK52 07.09.2011, 23:16
.. a toto je zcela impotentní reakce. To zde již dlouho nebylo. Což takhle milý pane, neměl by si zavolat elektrikáře? Třeba přímo vás?
Ano, měl by si zavolat elektrikáře. Instalace je vyhrazené technické zařízení podle zákona č. 174/1968 Sb. Provádět instalace smí pouze osoba s patřičnou kvalifikací a platným osvědčením (§6c). Diskuse o tom, zda je nutné mít projekt jednoznačně řeší zákon č. 183/2006 Sb v §125 (je to nutné).
Toto je také impotentní reakce?
František OK52:
Citace: František OK52 08.09.2011, 07:16
MODERÁTOR: Vyvarujte se prosím vzájemného napadání!
Zde jste na diskusích, kde se prostě diskutuje a každý má nárok na svůj názor.
Pan Karvánek má pravdu. Kdyby si lidé nechávali vypracovat projektovou dokumentaci
ubylo by zde různých nejapných dotazů.
Omlouvám se za tu impotenci, ale já nerozporuji, že pan Karvánek neřekl pravdu.
Tu samozřejmě má.
Ale tazatel se ptá zda lze umístit plochý kabel ...
Odpověď pana Karvánka by byla namístě pokud by se tazatel ptal, zda je nutné dodržet projekt.
Tedy tazatel o voze a odpověď o koze. Proto je to impotentní.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana