Lze umístit plochý kabel CYKYlo do betonove podlahy?
Milan Hudec:
Původní dotaz je ve smyslu, že tazatel vidět dávat někde něco do podlahy a nějak se mu to na základě jeho znalostí nezdá, přičemž chtěl vědět, zda jeho pochybnosti jsou relevantní.
Nechápu, proč nepodat informaci či zkušenost o vhodnosti tohoto kabelu k instalaci do litého betonu, osobně mám tajnější informace, než tuto.
Navíc dotaz může vypovídat o nijaké, nedodržované či chybné projektové dokumentaci na stavbě, kterou tazatel vídá.
Osobně si myslím, že pokud by odborníci nemohli ani podiskutovat o vhodnosti použití toho či onoho materiálu, zůžil by se okruh zde povolených témat a příspěvků na minimum.
blesk11:
Je to hotová novostavba RD a projekt určitě má v pořádku, je to myslim spíše problém velké elektro firmy, která dělá u nás na rajonu. Jinak (poklona) všem co chtějí poradit, odvolávky na projekty a na normy jsou sice správné dle našich předpisů ale nám tazatelům na prd >:( kladná revize už myslim byla také vydaná, pro zákazníka nic moc :'( kontrolují tohle vůbec revizáci???
Milan Karvánek:
Omluvám se, že jsem neodpověděl přímo na položenou otázku, ale upřímě řečeno já jsem na ní v této anonymní diskusi ani odpovědět nechtěl, spíš jsem chtěl upozornit kolegy, že takovéto oblizování mozků a odpovídání na všetečné dotazy na veřejně přístupném fóru, nemusí být vždy v zájmu nás elektrikářů, živnostníků, ale mnohdy i zaměstnanců. Vždy než něco veřejně sdělím 10x si zvážím, komu všemu to může prospět a komu všemu (včetně mě) to může uškodit.
Jistě nejde o nijak tajné informace, ale i dílčí informace vytržená z kontextu v rukou všetečného chytrolína může způsobit mnoho problémů i zcela nezúčastněným, viz třeba zpravodajství bulvárních televizí, o novinách nemluvě. Tak proč si sám sobě do budoucna ty problémy přidělávat, že? Proč někomu dávat do rukou munici, která může být kdykoli použita i proti mě?
P.S., že jsem nekomunikativn í introvert s občas impotentní reakcí, není pro mě žádná novinka, manželka to také říká a ta mě zná už opravdu hodně dlouho :D
blesk11:
Já osobně na to mám jiný názor, když něco vím tak poradím, to je ale každého věc, vážim si vždy lidí co mluví k věci a těm tu moc děkujeme, jinak by tu nikdo asi nebyl. Jako eletrikář se tu rád přiučím a hodně věcí dozvím, protože normy jsou kolikrát nesrozumitelné a každý eletr. má jiný názor.
Jaroslav Hasala:
Opět jsme se dostali k tomu, jestli je vhodné ve veřejných fórech dávat konkrétní rady laikům.
Mnozí kolegové mě za to nemají moc rádi, ale osobně jsem přesvědčen, že ANO.
Při své práci obvykle postupujeme podle určitých standardů, které se dají "napasovat" na většinu situací.
Tyto standardy by podle mého názoru měly být všeobecně známé, samozřejmě se nebráním diskuzi o tom, co lze považovat za standard.
Uložení vodiče CYKYLO přímo do betonu, bez mechanické ochrany, za standard určitě nepovažuji.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana