Jaká je min.(max) lhůta revizí, když není určena výrobcem?
Milan Hudec:
Pokud je předpoklad, že výrobek bude používán k účelu, pro který byl vyroben a výrobce v průvodní dokumentaci nepředepisuje nijaké zkoušky či revize, přičemž na základě vyhodnocení rizik provozu se také dojde k závěru, že jiné, než obvyklé používání výrobku nehrozí, je otázka, zda je třeba vůbec revidovat.
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec. 30.08.2011, 13:46
... se také dojde k závěru, že jiné, než obvyklé používání výrobku nehrozí, je otázka, zda je třeba vůbec revidovat.
Tak právě při umístění v prostoru, kde k tomu bude mít přístup každý, včetně těch, co se baví "poškozováním cizích věcí" bych měl strach revizi se vyhnout.
Co když jeden "hračička" si bude hrát s nožem nebo zapalovačem a zkoušet co vydrží přívodní kabel a nějakého nic netušícího člověka to "praští"!
Pro obhájce by bylo dobré mít podklad, že jsem dělal vše, co mi nejen pokyny výrobce, ale i norma "radí".
Doma je to něco jiného, výrobce to nepožaduje, jako "občan" nemám předepsanou znalost norem, takže když jsem si revidoval PC, tak jen proto, abych si vyzkoušel co vše a jak se dá při revizi měřit (podle hesla těžko na cvičišti, lehko na bojišti)
kolejník:
To: Hudec
Výrobce vrtačky vám taky nedoporučuje kby(jak často) by se měla dělat revize.
Až norma doporučuje podle třídy, prostředí a době používání.
Co takový automat na teplé nápoje třeba na nádraží? Určíte hodiny?
Asi by jste napsal NONSTOP - 24hodx30dní=720hod/měs.
podle normy - 2xdo roka?
Jiří Buben:
To: kolejník
Tak to jste asi trochu zaspal dobu.
Nářadí se již reviduje jako spotřebič a ČSN 33 1600 ed.2 již nezná pojmy jako četnost užívání v hodinách za rok.
U toho automatu na nádraží bych se klonil ke skupině D a i když se jedná o spotřebič nepřipevněný (ale není držen za provozu v ruce) tak bych se vzhledem k tomu co uvedl kolega Schwarz klonil ke lhůtě jeden rok po dohodě z provozovatelem a s ohledem na hodnocení rizik. Také záleží na dokumentaci výrobce.
I když mě teď napadá, že by se mohlo klidně jednat o pronájem automatu, takže pak by byla lhůta šest měsíců a automat by byl zařazen do skupiny A.
Zkrátka záleží co se pronajímá. Zda prostor provozovateli automatu, nebo automat provozovateli daného prostoru kde je umístěn. ;)
kolejník:
To:Buben
Dík za upozornění.
A co revize po opravě? Je nutná?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana