Jaká je min.(max) lhůta revizí, když není určena výrobcem?

<< < (5/6) > >>

kolejník:
To: Revús
     Dík ale muím to najít jinde.
     Odkazy na vyhlášky, zákony a normy jiného státu mi  moc nepomůžou.
     Vaše názory ANO.

Miroslav Revús:
Stačí si nájsť v českej legislatíve zákon o posudzovaní výrobkov a ich uvádzaní na trh. Aj slovenský aj český sú len implementáciou smernice EÚ do národných zákonov.

Ladislav Husár:
Citace: Miroslav Revús  02.09.2011, 13:14

Citácia z mojej správy:

Predmetom OPaOS nie je:
•   rozvádzač - je v zmysle §2 Zákona SR č. 264/1999 Z.z. výrobkom, za jeho bezpečnosť zodpovedá výrobca a túto skutočnosť preukazuje v zmysle §2 NV SR č. 392/1999 .Z.z.

p.Révus, s tými spotrebičmi s pohyblivým prívodom s Vami súhlasím ale, s tým rozvádzačom by som to až tak ružovo nevidel...stač í si otvoriť STN 33 2000-6, príloha G.2, kde máte jasne napísané v bode 5. prehliadku rozvádzačov... je to súčasť inštalácie a i keď za výrobok zodpovedá výrobca neviem si predstaviť rozvádzač vyradiť jednoduchým textom z revízie.

Miroslav Revús:
Rozvádzač je výrobok a tak ho nezahŕňam do revízie. Avšak jeho pripojenie na káble inštalácie už áno.
Tak isto ho musím otvoriť a porovnať napr. istenie vývodov vzhľadom k pripojeným prierezom.
A samozrejme ďalšie iné úkony s revíziou súvisiace.
Avšak v zmysle toho vyjadrenia o výrobku nevykonávam merania a skúšky predpísané normou na rozvádzače. To je povinnosťou výrobcu. Preto, ak dostanem pri revízii do ruky vyhlásenie o zhode a rozvádzač má štítok, tak neskúmam jeho vyhotovenie.
Do správy potom doplním v časti venovanej nedostatkom prípadné nesprávne alebo nebezpečné úpravy a články noriem s ktorými je to v rozpore.

Na slovensku je výroba rozvádzačov voľnou živnosťou. Za svoju kariéru so stretol veľmi veľa rozvádzačov s vydaným Vyhlásením o zhode, ktoré nezodpovedali požiadavkám normy na rozvádzače. Aj veľa prevádzkovateľ ov. ktorým to bolo ukradnuté. Tak prečo preberať na seba cudziu zodpovednosť zahrnutím rozvádzača do revízie, keď sám nemám prístrojové vybavenie ani čas potrebný k požadovaným meraniam a skúškam.
Taktiež nemám čas hľadať technické údaje použitých komponentov, aby som si overil oteplenie rozvádzača.

A preto citáciou zákona nechávam zodpovednosť na výrobcovi, nech sa s tým popasuje sám, ak príde k problému.

Ja iba napíšem nedostatky do správy.

Ťažký alibizmus? Áno, avšak v prípade úrazu alebo smrti sa to nepovezie za mnou.

Javorsky:
Vzhledem na mozne zmeny instalace nejen v parametrech ale i v jejim vyhotoveni, bych ja osobne rozvadec pri hodnoceni vysledku revize zkoumal :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana