Jak funguje aquastop na přívodní hadici ke spotřebiči?

(1/4) > >>

Petr Zaa:
Při instalaci myčky jsem si všiml, že je označena jako elektrické zařízení. Moje domněnka je, že jsou v obvodu hadice dva vodiče, které při zapnutí spotřebiče impulsem otevřou ventil pro vodu. Měl jste toto někdo "rozbagrované"? :-)

Václav Pešek:
mám to v pračce taky - nicméně to vlastně nic neřeší, krom poruchy vlastní pračky..  ale většinou odejde přívodní hadice, když se s ní po letech začně hýbat...

ideální řešení, je mít v koupelně v podlaze kanálek :-)

Kamil Novák:
Aquastop u myčky funguje následovně :
kryt spodní části myčky je vytvarován do jakési vany, ve které je plovák, spojený s mikrospínačem.
V případě, že dojde k úniku vody, tato se začne hromadit v té vaničce, čímž nadzvedne plovák, který sepne kontakt mikrospínače, což má za následek uzavření přívodu vody elektromagneti ckým ventilem, vřazeným do přívodu vody.

PS V případě, že vám opravář "specializované firmy" prohodí vodiče k onomu plováku, tak se myčka nespustí, neboť řídící jednotka má stále signál "voda v podpalubí".
Než jsem na tento zádrhel sám přišel, tak mi ona "specializovaná firma" stačila vyměnit řídící jednotku (které zřejmě nic nebylo),  takže mne špatné připojení drátů ke snímači hladiny ve finále stálo skoro 4k.  :'(

Fuk Tomáš:
Jestli tu nemícháme dohromady dvě věci.
Jedna věc je hlídání vody v podpalubí myčky (ta moje navíc při tom spustí čerpadlo),  a druhá věc je přívodní hadice s Aquastopem.
To je dvouplášťová hadice, která když se dostane voda mezi oba pláště, tak zavře přívod. Znám (a mám u pračky i myčky) pouze čistě hydraulické řešení, ale jistě může existovat i elektrické.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Fuk Tomáš  27.08.2011, 11:05

To je dvouplášťová hadice, která když se dostane voda mezi oba pláště, tak zavře přívod.
Stejně funguje i "benzin stop" u plnící pistole na benzínkách. Mezipláštěm jsou odsávány benzinové páry zpět do nádrže (rekuperace). Pokud dojde k zaplavení prostoru kapalným benzinem, vzroste tlak (předpokládám) a ten okamžitě mechanicky vypne pistoli.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana