Jak správně nahradit vedení k lustrům v rákosovém stropě?

<< < (4/8) > >>

Zdenek Hejčl:
To *Martin Kovářík* :
Nehodlám se přetahovat, ale napsal jsem atd. což znamená další profese mám je vyjmenovat?
Snažím se dělat dobře to co umím, a co neumím nechávám odborníkům.  ;)

Rozmahel Vladimír:
Citace: *Martin Kovářík*  26.08.2011, 18:27

...dutina bohužel nad rákosem není. Je přichycen na taková ne moc kvalitní prkna a nad nimi je v mezerách mezi trámy asi škvára, pak zase prkna a na nich betonový potěr tvořící podlahu půdy.
Trámové palachové stropy se dělaly vždy s dutinou. Myslím si, že by podbitá prkna s mezerami mezi sebou / kvůli omítce / neunesly váhu výplně škváry do tloušťky trámu. Je tam asi pouze stavební suť a prach napadaný přes záklop.
Krabice na zdi pod stropem a vedení bez spojů touto dutinou je normální řešení. Úskalí je v tom, že vám trasa může vycházet napříč přes trámy a pak je možno použít pouze cykylo do omítky.

Václav Pešek:
vyzkoušel bych tam dát cykylo, pokud by to nešlo, tak SDK...

přičemž el. instalce se pak připraví, když je rošt hotový, před tím, než se našroubují sdk desky...

ale pokud je tam normální omítka, ckylo se tam pohodlně schová..

Pavel Horský:
Taky bych se přikláněl k vybudování sádrokartonové konstrukce. Vyrovnáte tím stropy, zateplíte, snížíte kubické metry místnosti, která třeba velmi nákladně vytápíte...... .....výhod je více.
Záleží však opravdu na místních podmínkách.
Tady se dozvíte možná řešení, ale stoprocentní radu je schopný vám dát právě jen ten odborník, který se u vás zastaví a celou situaci "okoukne".
Píšete, že vás jako laika okrade každý odborník. Ale ale........... ........
Ten kdo se nechce nechat okrást, většinou osloví více firem a nechá si od nich udělat nabídku.
Já když dávám auto do servisu, chci vědět kolik a kde budu platit. Naslepo jde do kšeftu jen šílenec a nebo člověk, kterému je jedno, kolik peněz kde utratí, neboť jich má zřejmě moc.

*Martin Kovářík*:
 (poklona)  upřímně všem za vaše odpovědi. Mám ještě poslední otázku, nevím, zda na ni zakládat další vlákno .... snad bude vhodnější ji napsat sem.
Původně (bez použití sníženého SDK stropu) jsem předpokládal, že se použijí hlubší krabice pod zásuvkami a tam se skryjí spoje případných rozvětvení. Tím odpadnou méně vzhledná víčka krabic na zdi.
Když bych se nakonec rozhodl pro ten sádrokarton a kabely vedl ve vodorovném směru stropem a nechtěl mít také krabice s víčky navíc ..... vypadá to, že spotřebuji o dost víc kabelu. Při původním plánu by vedl vodorovně kabel od zásuvky k zásuvce a v případě toho vedení stropem by musel stoupat ke stropu, pak vodorovně nad další zásuvku a pak kolmo dolů. Je tam tedy navíc 2x výška ke stropu.
Tím řešením se SDK stropem se tedy i komplikuje a trochu prodraží i to zásuvkové vedení. Nevím, zda jsem to popsal srozumitelně a zda se v něčem nepletu. Prosím ještě jednou o Vaše odpovědi. Pak už přestanu kalit klidné vody fóra ..... přísahám :-) .  (poklona) .

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana