Opravdu musí být všude samolepka Pozor elektrické zařízení?

(1/5) > >>

--Tomášek---:
Na dveřích rozvaděče, to ještě chápu i když to třeba kazí estetický dojem a připlatil jsem za dvířka co vypadají jako dřevěná.  Ale musí být i na spojovací krabici na zdi co v ní je např.  automatika světelného čidla? A když ano tak jaké nařízení či norma to nařizuje?
Doma bych si to asi nedal, ale jde mi o veřejně přístupnou provozovnu. Je možnost zvolit nějaké pokud možno nenápadné samolepky? Aby kontrola byla spokojená a přitom to nevypadalo škaredě?

Milan Hudec:
V Brně blesky oblepili kdejaké místo v tramvajích a trolejbusech cca. před rokem, do té doby asi nebylo potřeba.
Také by mne zajímal předpis. který toto nařizuje či upravuje.
Osobně vím o čl. 13.N.6.1 ze zrušené 33 2000-1

František Šohajda:
Záleží i kde to je...
Doma si nenalepíte "blesk" ani na rozvaděč!!
Ve státním podniku musí být oblepeno všechno-i tak to je málo, bezpečák chce úplně vše!!

Je to na delší  diskuzi...! (norm)

Milan Hudec:
Citace: František Šohajda  17.08.2011, 19:00

Záleží i kde to je...
Doma si nenalepíte "blesk" ani na rozvaděč!
Ve státním podniku musí být oblepeno všechno-i tak to je málo, bezpečák chce úplně vše!!

Je to na delší  diskuzi...! (norm)

I bezpečák se jistě opírá o nějakou legislativu, či myslíte, že o becné fráze "kde může být nebezpečí"?

Jirka Š. Svejkovský:
Předpis mluví o rozvaděčích, takže krabice bych neřešil. Pokud má rozvaděč zámek, kam se laik nedostane bez nástroje nebo je v prostoru, kde všichni ví, že je tam elektrika (domácnost),  byl bych tolerantní.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana