Je nutné při bouřce vypínat přívod vody?

<< < (14/27) > >>

Petr M:
Taky to vidím tak, že je lepší se chránit. Soused je svéprávný a může se svobodně rozhodnout, jestli se přidá.  Nutit ho nemůžu, maximálně mu po večerech vysvětlit, o co se jedná. Buďto se chytne, nebo dostane svou dávku adrenalinu.

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Petr M  15.08.2011, 23:05

Taky to vidím tak, že je lepší se chránit. Soused je svéprávný a může se svobodně rozhodnout, jestli se přidá.  Nutit ho nemohu, maximálně mu po večerech vysvětlit, o co se jedná. Buďto se chytne, nebo dostane svou dávku adrenalinu.

Já to vidím obdobně stačí si uvědomit,kolik mimořádných událostí nastalo následkem úderu blesku v objektech,kde nejsou použity přepěťové ochrany a kde byla elektroinstala ce provedena dle dříve platných předpisů .

Martin Novák:
Citace: Petr M  15.08.2011, 21:37

No když už se o tom mluví, ty plastový trubky jsou pro mě taky "záhada". Copak topení v Cu, ale vodivá voda v plastu a pospojováno jenom na kotli nebo bojleru... Chytlo by to blesk, kdyby vodárna byla ve vedlejší ulici na jiné trafostanici a jiný rozvody (kanalizace a plyn) byly v plastu?

Skuste si jen tak treningove spocitat odpor vodniho sloupce v 1m dlouhe plastove trubce o svetlosti 1/2" a pochopite, ze s tou vodivosti vody to neni zase tak horke...

František Šohajda:
Citace: Martin Novák  16.08.2011, 08:13

Skuste si jen tak treningove spocitat odpor vodniho sloupce v 1m dlouhe plastove trubce o svetlosti 1/2" a pochopite, ze s tou vodivosti vody to neni zase tak horke...

Cca 3,5 bm ...3/4 " trubka PVC s klasickou pitnou vodou je dostatečná izolace pro úraz el. proudem...(ze sítě)

Výpočet je v TNI !

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří Schwarz  15.08.2011, 22:27

... když toto "přepětí" od vás odejde po PENu k sousedům, kteří nebudou mít přepěťovky, asi vám "nepoděkují"...

Oni mi nepoděkují za to, že si nepořídili SPD. To je dobrý veletoč  :D. Ostatně, za to mi neděkují už dnes.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana