Odpojujete ze zásuvky spotřebiče při odchodu z domu?

<< < (2/8) > >>

Nandy:
A jaké je to z hlediská požární bezpečnosti? Nemůže dojit třeba vlivem nějakého zkratu k požáru? Třeba u pračky? Slyšel jsem že je dobre i odpojovat rychlovarnou konvici i když není samotná konvice v tom stojánku s přívodním kabelem. Není už to přehnaná ostražitost?

Jan Alin:
Citace: Nandy  04.08.2011, 19:21

A jaké je to z hlediská požární bezpečnosti? Nemůže dojit třeba vlivem nějakého zkratu k požáru? Třeba u pračky? Slyšel jsem že je dobre i odpojovat rychlovarnou konvici i když není samotná konvice v tom stojánku s přívodním kabelem. Není už to přehnaná ostražitost?

Pro někoho je to přehnané, pro jiného, který viděl třeba rychlovarnou konvici kterak je ohněm rozteklá, to přehnané není. Určitě je lepší vypínat protože statisticky není otázka jestli to chytne ale kdy to chytne.  ;)

František Janeček:
Ovšem v citovaném případě uvidíme hořící konvici pouze v případě, že ji nějaký ťulpas postaví na zapnutý plynový sporák. :D

Martin Novák:
Barak mam od rekonstrukce v rozvadeci rozdelen na 3 zony. Jednu cast instalace vypina vystup z alarmu pokazde kdyz odchazime z baraku. Tam jsou vsechna svetla krome vnejsich reflektoru spinanych PIRkem a vetsina zasuvek. V druhe casti jsou okruhy, ktere se vypinaji prepinacem v rozvadeci pri dlouhodobe nepritomnosti (dovolena). Do teto sekce je zapojena treba pracka, mycka, varny panel, AV vybaveni v obyvaku, vnejsi zasuvky, dilna, bazen, zahrada, garaz, zasuvky na pocitace v pokojich decek a nektere dalsi okruhy. A posledni cast jsou okruhy, ktere se nevypinaji vubec (lednice, mrazak, kotel) a okruhy zalohovane jeste zaloznym zdrojem ve sklepe (kamerovy server, alarm, routery, IP telefonie)...

Martin Novák:
Citace: Jan Alin  04.08.2011, 19:27

Pro někoho je to přehnané, pro jiného, který viděl třeba rychlovarnou konvici kterak je ohněm rozteklá, to přehnané není. Určitě je lepší vypínat protože statisticky není otázka jestli to chytne ale kdy to chytne.  ;)

Ono taky je rozdil, zda mi v kuchyni na lince stoji kvalitni znackova konvice se vsemi certifikaty, nebo konvice za 200 korun z akce v Lidlu. U te druhe bych se bal taky...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana