Je možné instalovat svítidlo bez F v trojúhelníku na sádrokartonový podhled?

(1/4) > >>

Karell Absolon:
Je možné instalovat svítidlo bez F v trojúhelníku na sádrokartovový podhled bez nehořlavé podložky?

Zdenek Hejčl:
Podle specifikace použití výrobce. Obecně se dá říci ano, pokud je to obyčejné svítidlo s patřičným krytím a určené do správného a konkrétního prostředí.  ;)

blesk11:
někde jsem slyšel že je nehořlavý, nedavno sem dával dodatečně podložky pod takové světla na palubkách, majiteli to vůbec nevadilo,měl zrevidovány koncové svorkovnice-čokoláda bez světel

Pavel Horský:
Citace: blesk11  30.07.2011, 17:32

někde jsem slyšel že je nehořlavý, nedavno sem dával dodatečně podložky pod takové světla na palubkách, majiteli to vůbec nevadilo,měl zrevidovány koncové svorkovnice-čokoláda bez světel

Sádrokarton patří do skupiny hořlavosti B, což jsou NESNADNO HOŘLAVÉ stavební hmoty NEHOŘLAVÉ stavební hmoty pak patří do skupiny A.
Takže vámi instalované podložky nejsou dle předpisů a já bych vám na ně kladnou revizi určitě nenapsal.

Jiří Schwarz:
Citace: blesk11  30.07.2011, 17:32

měl zrevidovány koncové svorkovnice-čokoláda bez světel

Pro revizi není problém, když nejsou osazena svítidla, záleží na prostředí.
V bytě bych s tím neměl problém a klidně bych v revizi uvedl, že byl světelný vývod ukončen svorkovnicí s krytím IP2x.
Ve vlhkém, výbušném prostředí,... by asi taková revize nemusela provozovateli stačit a "co nenajdu, to nemůžu napsat do revize"

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana