Ako najefektivnejsie strazit rozsiahlu IT siet?
Daniel Hudzík:
Je mozne paralelne prevadzkovanie viacerych HIS na jednej IT sieti bez toho, aby sa tieto nejako vzajomne ovplyvnovali? Potrebujeme z viacerych miest sledovat pomerne rozsiahlu siet. Mate nejake skusenosti?
Jiří Schwarz:
HIS vám v podstatě "shodí izolační stav" na nějakou hodnotu, která je vyšší než povolené minimum.
Pokud byste k jedné síti připojil více HISů, obávám se, že podle konstrukce buď by tam "tlačili" měřicí napětí paralelně přes více odporů, takže by se naopak mohl izolační stav snížit pod povolenou mez a pak podle konstrukce HISu pokud nebudou stejné, některý z nich by mohl falešně hlásit závadu (falešně asi ne, ona by tam ta "závada" byla měřitelná)
HIS se pro jednu síť používá jeden, pokud je důvodem použití IT sítě aby při první závadě nedošlo k odpojení zařízení nebo rozvodu od zdroje (je preferován bezvýpadkový provoz), je třeba signalizaci vyvést tam, kde je trvalý dozor (obsluha).
Jestli máte možnost, zkuste ve svém okolí najít někoho, kdo se stará na železnici o zabezpečovací zařízení. Tam je typické použití několika sítí IT, podle velikosti "nádraží" někdy dost rozsáhlých, hlídaných HISy,... Lepší je vidět to, popovídat si s tím, kdo se o to stará, než to složitě popisovat v diskusi.
Daniel Hudzík:
Momentalne je v stadiu projektu rekonstrukcia tejto siete a nakolko bola poziadavka na monitorovanie z viacerych obsluznych miest, pan "projektant" namaloval HIS vsade, kde mu to investor nakazal. A to sa mi nejak nezdalo.
František Šohajda:
Nevím k čemu síť potřebujete... ..
Ale je hodně věcí kterými lze HIS rozšiřovat a monitorovat z různých míst...../já jen poznatek ze zdravotnictví. ../
Jdou s tím dělat parádní soustavy řízené PC..!Až třeba po signalizaci stavů na mobilní telefon....
Daniel Hudzík:
Jedna sa od DC IT siet o napati 120V
mate aj nejake konkretne typy dohladov pripojitelnych k HIS?
Z vasho prispevku mi vychadza 1 HIS + niekolko monitorov.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana