Proč máme u domovních zásuvek ochranný kolík?
Roman Šafránek:
V zahrančí už jsem viděl pár Schuko zásivek, kde byl min. jeden ochranný kontakt "vytržený" a zmuchlaný na dně zásuvky. Vůbec nejlepší by bylo vyrábět "obojetné" zásuvky, které by měly jak kolík tak boční kontakty (všechny moderní vidlice by do toho pasovaly)
Jiří Schwarz:
Kdy a kde vznikl systém, co se používá např. ve Švýcarsku? V zásuvce 3 dutinku, vidlice se třemi kolíky.
Netvrdím, že to není bezpečné. Ale co asi napadne nějakého kutila, když mu to mechanicky nejde zasunout? Ulomit to, co překáží a bez čeho to bude fungovat :'(
Roman Šafránek:
Ve Švýcarsku je spíše problém v tom, že tam přijedou češi a do téhle zásuvky silou natlačí spotřebič s ochranným vodičem. Dutinky jsou menší, ale když se zabere tak to tam vleze...
Krýdl Petr:
Již na několika školeních, nebo seminářích jsem se přednášejících ptal : proč není na evropském kontinentě jednotné připojování spoptřebičů pomocí jednotných zásuvek a vidlic?
Vždy mi bylo vysvětleno, že není ekonomická síla, která by prosadila a hlavně přeplatila upřednostnění jednotného typu před ostatními. V podstatě se každá země musí smířit s tím, že má zaveden takový typ, jaký schválili naši předchůci. Proto se nesmíme divit, že cestujeme-li po Evropě musíme cestovat s různými adaptéry a pomoci si na místě.
Vít Rotrekl:
Citace: Roman Šafránek 29.07.2011, 14:14
Ve Švýcarsku je spíše problém v tom, že tam přijedou češi a do téhle zásuvky silou natlačí spotřebič s ochranným vodičem. Dutinky jsou menší, ale když se zabere tak to tam vleze...
Silou to nejde, to jsem tam v zimě zkoušel :D Musel jsem odmontovat deklik zasuvky abych si moh nabít noťas...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana