Není podobná literatura o realizaci elektriky na hraně zákona?
František Šohajda:
Citace
V praxi jsem oslovil inspektora TIČR s dotazem, na koho se mám obrátit, když vedoucí stavebního úřadu vyloženě stavebníkům tvrdí, že projekt nepotřebují a ani jej při kolaudaci nevyžaduje.
Na dotaz pro inspektora, zda musí být na RD projekt...? Odpověděl-malý RD se toleruje bez PD,jen při revizi udělat schéma "jaké si"- rozvaděče....
Byl to názor jednoho inspektora při neformální "kouřové" přestávce u zkoušek RT na inspektorátu! :-\
Miroslav Minařík:
Citace: Jan Franěk 29.07.2011, 00:58
Není to náhodou trestné takto navádět laiky?
Svoboda slova umožňuje vydavateli publikovat svůj názor.
Třeba i mylný.
Ale názor.
Druhá strana má možnost se k jeho názoru vyjádřit.
Literatura tohoto druhu je vždy o subjektivním pohledu.
Podobně jako "Domácí lékař".
Pokus je spotřebitel natolik důvěřivý a sbastlí si instalaci podle třikrát přeložené vietnamské příručky je to jeho problém.
Žádným zákonem nelze zákázat imbecilní rozhodnutí spotřebitele.
To možná šlo v minulém režimu.
Jan Hájek:
Pokud kniha neobsahuje výrazné upozornění, že na elektrickém zařízení nemá laik co dělat, šlo by to postavit na :
Zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník
§ 364 Podněcování k trestnému činu, případně § 365 Schvalování trestného činu
a to trestného činu podle
§ 272 Obecné ohrožení nebo § 273 Obecné ohrožení z nedbalosti.
Nejsem rozhodně přesvědčen, že by soudy postupovali stejně rychle a pečlivě jako v případě, kdy by někdo vydal příručku o domácí výrobě trhavin, nástražných min a jiných zbraní.
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Hájek 31.07.2011, 09:28
Nejsem rozhodně přesvědčen, že by soudy postupovali stejně rychle a pečlivě jako v případě, kdy by někdo vydal příručku o domácí výrobě trhavin, nástražných min a jiných zbraní.
V tom je trochu rozdíl. Kdo vyrobí zbraň nebo výbušninu, mohl by ublížit i soudci, zákonodárci, nebo lidem, ke kterým nemá žádný vztah.
Neodborným přístupem k opravě nebo montáži elektrického zařízení ohrozí člověk především sebe, nebo osobu, která naletěla jeho řečičkám o "úsporách"...
tomáš buřival:
Citace: Jan Hájek 31.07.2011, 09:28
Tak mi to nedalo a zkusil jsem google. Návodů na výrobu trhavin (a to přímo v našem mateřském jazyce, o stránkách např. z USA, kde je úplná svoboda projevu ani nemluvě) je mnoho a dokonce jsem našel i diskuzní fóra s podobnou tématikou. Velice pochybuji o tom, že by se tím někdo chtěl zabývat ;D ;D ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana