Není podobná literatura o realizaci elektriky na hraně zákona?

<< < (3/5) > >>

raj:
Citace

Dál mě zajímala reakce kolegů, a jak se k podobné literatuře asi staví, nebo co si o ní alespoň myslí...
Je mi to lhostejné.

Oldřich Morávek:

Před nedávnem jsem při jedné revizi "uváz za hubu" cca na hodinu s dcerou majitelky. Druhák gymplu a ona se mě při revizi začla vyptávat na impedance, druhy sítí ochrany atd.  (ssur)
Oni to zrovna braly ve fyzice a dívčinu to zřejmě chytlo.
Měla vysoce odborné znalosti, přesto měla k elektrice respekt a věřím, že by se do instalace nikdy nepustila.
Nicméně by si možná knihu koupila, aby až jí jednou řemeslník bude tvrdit "A",  věděla, jastli opravdu "A",  nebo jestli ji tahá "za fusekli".
On je opravdu velký rozdíl v knize a knize.
I na tomto fóru často radíme laikům, ale vždy je u toho i patřičné varování.
Rozumný člověk hledá informace a blbci nikdo neodradí od spáchání sebevraždy.

Za mne knihy ano. Patří to ke svobodě slova, ale knihy co nejkvalitnější .

A co se týče plynařů - zkuste si někde jen tak koupit, nebo půjčit autogen - to jde do peněz.
A pak, vždyť to bouchá  (dance)

Daniel Hudzík:
Podobne knihy tu vzdy boli aj budu. Na jednu stranu je dobre, ze aj "kutil domaci" ma aspon aky-taky prehlad o tom co sa moze a co nie. Na nieco je to urcite dobre.

Ale na druhu stranu, ci tu knihy budu alebo nebudu elektro-kutilov sa nezbavime. Takze moj postoj k takym kniham je neutralny.

tomáš buřival:
Mezi skupinou kutilů a zkušených elektrikářů je  ještě celá řada např. studentů středních nebo i vysokých škol, kteří mohou z podobné literatury čerpat a  přestože neprovádí realizace elektroinstala cí, možná by se  rádi něco přiučili. A těm, kteří v oboru začínají určitě může být určitým voditkem kniha alespoň taková, než žádná.  Pokud má publikace kvalitní obsah, určitě jsem pro.

PS: Ještě k nadpisu "Není podobná literatura o realizaci elektriky na hraně zákona"  - myslím že pokud neobsahuje fašistické symboly, tak není  ;D

Šubrt Jakub:
Nechat kutily kutit a pseudo elektrikáře vyrábět kočkopsy.
Oni se vyhubí sami. Pozabíjí rodiny a přátele a sami skončí (pokud mají svědomí)taky.
 Je mi to jedno jako p.Rajmontovi.
Každý by měl dělat to co umí a má na to kvalifikaci.
Odbornou literaturu má psát odborník.
Příručku pro kutily psal určitě hodinový manžel.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana