Lze na novém hromosvodu udělat u komínu neoddaleny jimač?
Lukáš Rotrekl:
Tazatel mel imho upřesnit důvod dotazu, uvést nás do situace..... Pak by jsme se obešli bez zbytečných výlevů:
Mne prídu takéto odpovede ako nechutne povýšenecké.
Jak to psal kolega Schwarz nade mnou, rady a názory na konkrétní problémy...
Pokud máte konkrétní problém s nekonkrétním řešením, tak jej položte, tak aby bylo jasno, že je to informace pro vás, protože vás to téma zajímá a tak aby to nevypadalo na kontrétní problém...
Tak jak jste dotaz položil to vypadalo, že řešíte komín na svém domě....
Co se týká hromosvodů, tak si o některých řešeních myslím své, ale pozitivní na nich je, že když o takových hromosvodech ve své,m okolí vám, mohu naložit zákazníka do auta a ukázat:
hele tady je špatně toto, protože ....
no hele libí se vám tento jímač? (musím ho vyfotit, vytrčenej AlMgSi do výšky cca 1,2m, vydržel rovnej cca 2 měsíce do prvního většího větru, teď je z něj krásný pravidelný oblouk - ale možná to byl umělecký záměr :D)
no a podívejte, takto by jsme to udělali u vás, to by šlo ne....
blesk11:
Omlouvam se za špatně položenou otazku a (poklona) všem co chtěli poradit.Takže oddalený hromosvod u klasickeho kominu šidl neni nutny ale v připadě vyvložkovani je nutny oddaleny hrom.?! Chapu to dobře? Vím že to je pěkná věda ale jde mi jen o to pochopit základy, jestli to teda jde pochopit :)
Vít Rotrekl:
to: Bles11: koukněte na wewewe tecka kniska tecke eu a tam se celkem dost dozvíte. A pokud vám tam bude něco nejasné, nebo si s tím nebudete vědět rady, tak vám tady určitě někdo poradí.
Citace: blesk11 29.07.2011, 20:28
Omlouvam se za špatně položenou otazku a (poklona) všem co chtěli poradit.Takže oddalený hromosvod u klasickeho kominu šidl neni nutny ale v připadě vyvložkovani je nutny oddaleny hrom.?! Chapu to dobře? Vím že to je pěkná věda ale jde mi jen o to pochopit základy, jestli to teda jde pochopit :)
Když to vezmu hodně jednoduše, tak na kovovým komínu -> oddálený hromosvod, na zděném komínu -> nemusí být nutný oddálený hromosvod.
blesk11:
Díky za rady. Ještě prosím z praxe jestli u oddáleného jimače dochází k přeskokům na chráněné zařízení u RD, nebo je to tak dobrá vychytávka?
Jiří Mudra:
Stát se to může, pokud zbytek soustavy nebude správně proveden (volné svorky, špatné uzemnění, ... )
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana