Jaká norma či vyhláška se vztahuje na na instalaci satelitu odbornou firmou ?

<< < (3/3)

keram kinomis:
Citace: Jan Hájek  27.07.2011, 14:40

Stavební zákon 183/2006 Sb:

Já moc dobře nechápu ten příspěvek s citací stavebního zákona. Pokud je to myšleno tak, že jsem všechny dokumenty od domu měl dostat při tom, když jsem ho kupoval, tak asi ano, ale v životě to holt je jinak a ne každej je pečlivej a všechno si schovává a ten od koho jsem já kupoval, byl jedním z nich.
Jak se tu píše o tom, že někdo považuje projektanty a revizáky za vyžírky, tak někdo možná ano. Já jsem však po rekonstrukci domu a el. rozvodů taky revizi normálně platil, abych měl tu jistotu, že je vše v pořádku.
Chtěl jsem vědět především to, zda když platím někomu peníze za to, aby něco udělal a on to udělá špatně, tak jak to mohu reklamovat. To znamená jaká norma či vyhláška se k tomu vztahuje a zda tedy oprávněně mohu chtít náhradu škody za špatně udělanou práci.
Každej má dělat to co umí a čemu rozumí. Já dělám to svoje a do toho čemu neromumím se prostě nepouštím, proto jsem si to nechal instalovat od firmy která tomu má rozumět a za to sem jí taky zaplatil. Pokud to ale udělala špatně tak přece nebudu blbej a neřeknu no jo no. Já si ty peníze netisknu a každá koruna je pro mně důležitá. Proto jsem se tady chtěl poradit co mám říct a jak a podle čeho postupovat...

Daniel Hudzík:
Spravna cesta je pozvat si RT, ktory zhodnoti stav bleskozovodu, umiestnenie satelitu vzhladom na bleskozvod + vyjadrenie servisu, ze k poskodeniu prijmaca doslo vplyvom prepatie. To mate v rukach slusne zbrane proti onej montaznej firme.V pripade sudneho sportu neni problem pozadovat znalecke dokazovanie znalcom z odboru elektro.

Jiří Schwarz:
Citace: keram kinomis  27.07.2011, 16:08

Pokud je to myšleno tak, že jsem všechny dokumenty od domu měl dostat při tom, když jsem ho kupoval, tak asi ano, ale v životě to holt je jinak a ne každej je pečlivej a všechno si schovává a ten od koho jsem já kupoval, byl jedním z nich.

1) Stavební zákon myslí i na to, že se doumentace může ztratit, zničit,... A tak se v něm dočtete cosi o tom, že je třeba udělat alespoň základní dokumentaci skutečného provedení.
Přesnou formu a rozsah dokumentace zákon nepředepisuje. Nevím jak ostatní, ale já mám slušnou sbírku fotek toho, co se měnilo, předělávalo, opravovalo, některé s domalovanými popisy, rozměry,...
2) Pokud někdo kupuje nemovitost a nedostane k ní revizi (nejen elektrické rozvody),  je v jeho zájmu si ji nechat udělat, aby věděl o reálném stavu, o případných závadách, nebezpečí,...

Jan Hájek:
Citace: keram kinomis  27.07.2011, 16:08

Já moc dobře nechápu ten příspěvek s citací stavebního zákona. ........
Chtěl jsem vědět především to, zda když platím někomu peníze za to, aby něco udělal a on to udělá špatně, tak jak to mohu reklamovat. To znamená jaká norma či vyhláška se k tomu vztahuje a zda tedy oprávněně mohu chtít náhradu škody za špatně udělanou práci.

Ze znění zákona jasně vyplývá, že jako majitel nemovitosti jste zodpovědný za celkový výsledek. Pokud máte smlouvu s dodavatelskou firmou, že vám dodají anténu a ve smyslu platné právní úpravy, zabezpečí jako součást dodávky její integraci, do stávajícího provedení objektu (na to je potřeba dokumentace skutečného provedení ve smyslu výše uvedeného zákona) máte vítězství téměř jisté. Zákon poskytuje ochranu v podstatě pouze těm, kteří ho respektují, všechny zákony jsou zcela volně k dispozici na internetu, který je ve veřejných knihovnách zdarma.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana