Lze připojit stavební buňku na 3-fáz. zásuvku domu?
Linhart Jarda:
Mě by spíše zajímalo, proč nechce použít stavební přípojku. Typizovaný elektroměrový rozvaděč na hranici pozemku v pohledově slušném obezdění. Položené nezapojené kabely odpovídajícího průřezu k budoucímu domu včetně zemní pásoviny-dle projektové dokumentace. Pomocí druhého kabelu vývod na stavební podružný rozvaděč. Dnes se nechají koupit pěkné plastové kompaktní rozvodnice ve vyšším IP za á 4000,-Kč a později se využijí jako rozvaděč na zadní straně domu pro zahradu nebo garáž, atd. Chránič (nejdražší položka ve zmiňované rozvodnici) lze posléze použít jako další do domovního rozvaděče. Tento způsob mi připadá rozumná investice do budoucí stavby a doporučuji ho. Popřípadě za jistých podmínek lze využít i přívodní kabel do budoucí stavby. Konkrétní provedení, detaily zapojení zná každý elektikář znalý problematiky a jsou součástí dobrého projektu. Pokud "váš známý stavebník" chce připojení nejlevnější než levné, tak mu to připojí Pepa z hospody. Diskuze kolegů nad zásuvkovým připojením k sousedovi bude jen výměna odborných názorů na tuto možnost. Jinak stavební buňku TN-S -kancelář lyžařské školy- jsem přopojil místo zásuvky na pevno z rozvodu TN-C a do výkopu byl položen zemní pásek á 15m pojištěný dvěma tyčemi na přizemnění bodu rozdělení. Následná měření RT s upozorněním na způsob provedení OK.
Patrikdvorka:
Nám firma https://acthermstrojirenstvi.cz/oblast-cinnosti/#kontejnery vyrobila přímo technologický kontejner, ve kterém je elektrické zařízení pro celou budovu skleníku, který máme v práci, takže to musí jít zařídit. Tady si to můžete nechat udělat na míru včetně požadavků na rozvody
Jiří_Hrubý:
A to jste se zaregistroval a oživil 9 let starý téma kvůli reklamě, nebo kvůli pomoci tomu tazateli?
Obávám se, že už pár let bydlí v nové chalupě… (dance)
Jan Bocek:
Technologický kontejner
a stavební buňka jsou dvě rozdílné věcí.
Je to úsměvné, kde všude se dá uplatnit reklama....
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Bocek 19.01.2021, 13:13
Technologický kontejner
a stavební buňka jsou dvě rozdílné věcí.
Proč by si někdo nemohl na stavbu dát vybavený kontejner za pár mega určený pro těžký ropný průmysl?
8)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana