Jaké je rozdíl mezi oborem elektrikář nebo elektrotechnik?
Jiří Lasecký:
Jelikož si za necelý půlrok budu vybírat své budoucí povolání a fascinuje mě elektro tak se rozhoduji mezi dvěmi obory.
Elektrikář(tříletý) a elektrotechnik(čtyřletý).
Nevím jaký je v nich rozdíl, jelikož mám dobrý prospěch tak nevím proč je elektrikář jen tříletý.
Pavel Horský:
Asi záleží, jak to ústav napíše.
Elektrikář nemá tu krásnou příponu technik. Technik je větší frajer, který má studium zakončené úspěšným složením maturitních zkoušek.
Pokud mohu poradit, určitě běžte do maturity. Ušetříte si tím spoustu starostí ve svém dalším životě.
Jednou se třeba rozhodnete, že budete naše povolání "pestřit" kvalitní projekční činností a najednou zjistíte, že bez maturity nejste schopný dosáhnout na autorizaci a do smrti pak budete škemrat, aby vám vaší práci někdo potvrdil. Věřte mi, není to nic moc (zle)
Jiří Schwarz:
Taky to chce podívat se na to, jaké zaměření nebo náplň studia škola nabízí.
U "eletrikáře" bych předpokládal, že to bude zaměřené hodně na silnoproudou techniku, rozvody,...
Obor elektrotechnik může mít zaměření i na "slaboproud", a může to být zaměřené na EPS, EZS, inteligentní systémy, ale může to být i se zaměřením např. na průmyslovou automatizaci, nebo na výpočetní techniku,...
Tibor Szeles:
ja na výučnom liste mám napísané elektromechani k a na maturitnom mám napísané elektrotechnik
a teraz budem študovať elektrotechnik u .
Odbor nazvaný že elektrikár som ešte nevidel .
Jiří Lasecký:
Elektrikář: Slaboproud Specializace: Automatizace, Elektronická zařízení, Elektronické počítače
Elektrikář: Silnoproud Specializace: Stroje a zařízení
Elektrotechnik a:Slaboproudá elektrotechnik a
Specializace se zaměřuje na oblast automatizace, radioelektroni ckých a telekomunikačn ích zařízení.
Žáci jsou připravováni pro činnost v oblasti montáže, konstrukce a oživování elektronických zařízení a práce s přenosovou technikou kabelovou i bezdrátovou.
Elektrotechnik a: Automatizační technika
Zaměření se specializuje na oblast automatizační techniky a elektronických zařízení.
Absolventi se uplatní jako servisní a zkušební technici, opraváři, konstruktéři, diagnostici a projektanti prostředků automatizační techniky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana