Za jakých okolností je v IT sítích namáháno zařízení sdruženým napětím?
Milan Hudec:
Citace: Rozmahel Vladimír 17.07.2011, 11:35
Pro detekci nadproudu ve středním vodiči lze stavitelné proudové relé, ale ne proudový chránič.
To jistě ano, leč tazatel se ptal na situaci, kdy je možno jištění, či detekci nadproudu ve středním vodiči v síti IT vynechat.
Rozmahel Vladimír:
Citace: Filip B 16.07.2011, 12:12
... Jako jedinou alternativu místo jističe ve středním vodiči nabízí ochranný prvek na rozdílový proud 0.15-ti násobku dovoleného proudu středního vodiče. To je podle mého názoru jen proudový chránič. Vypadá to, že se v normě uvažuje o jiných sítích, než které uvádíte.
Milan Hudec:
Citace: Rozmahel Vladimír 17.07.2011, 13:25
O.K. , souhlas, tazatel se do toho trochu při původní otázce zamotal.
Filip B:
Citace: Rozmahel Vladimír 16.07.2011, 21:00
V citaci norem jste neuvedl katechismus elektrotechnik a. ČSN 33 2000-4-41 ed.2, čl. 411.6 a dále. Pročtěte si také 411.6.4.
Omluvte mé neznalosti, ale nějaký čas mi trvalo studium výše jmenované a také navazujících norem v nichž jsem opět narazil na nejasnosti. Narazil jsem na požadavky, jak by měl vypadat hlídač izolačního stavu v síti IT a při shánění v obchodech měli jen nevhodné přístroje. Většinou se jednalo o jednoduché zemní relé, před kterými norma pro hlídače izolačního stavu varuje. Pod pojmem " přístroje pro monitorování reziduálního proudu (RCM)" a " systémy pro vyhledávání izolačních poruch" uvedené v ČSN 33 2000-4-41 ed.2, čl. 411.6.3 si obchodníci nedokázali nic představit. Proto opět musím zapojit do diskuze vás odborníky.
Kamil Novák:
Z mého pohledu se nejčastěji montují hlídače typ IG-230 (ABB) a HIS (Hakel).
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana