Má při úrazu elektrickým proudem vliv v jaké fázi sinusovky se dotyčný dotkne?
Václav 3:
Citace: Jiří Schwarz 05.07.2011, 22:50
Nesouhlasím!
U jednocestně usměrněného napětí 220V nemůžeme tvrdit, že špičková hodnota je 160V. Cca 160V je efektivní hodnota, špičková hodnota zůstává i po "odříznutí jedné půlvlny" kolem 311V, jen těch špiček "je méně a mají jen jednu polaritu"
Díky za upozornění, někdy člověk pro oči nevidí, hlavně když pospíchá, proto platí, že práce kvapná houby platná.
Oldřich Morávek:
Mně vždycky tvrdili, že není důležité kdy se člověk chytne (v kterém bodě sinusovky, ale kdy se pustí.
Tedy vzájemná pozice period napětí a srdeční akce. (při jednotkovém času dotyku)
Co se týče sezení na vedení (elektrickém) záleží jaké bude mít vedení odpor, jaký jím poteče proud a jak daleko od sebe budou ty zmiňované půlky.
Při vzdálenostech měřených na fotbalová hřiště by to mohlo mít nějaký efekt. :D
Josef Dolejšek:
Citace: Petr Doležal 05.07.2011, 10:55
A proto levá ruka v kapse (whist)
Snad pravá ruka v kapse. Nám na průmyslovce vykládali (a pak jsem to i někde četl), že při doteku levou rukou je menší pravděpodobnos t úmrtí, než při doteku pravou rukou.
Tak mě napadá, nevznikl takto úzus, že fáze má být na levé zdířce zásuvky (to je ale jen moje domněnka).
Já jsem průmyslovku absolvoval již před více než 45 lety, ale toto si pamatuji proto, že nám učitel říkal, jak se k té pravé-levé ruce došlo. Experimentálně v Německu - pokusy na vězních koncentračních táborů. Ostatně stejnými experimentální mi pokusy byly stanoveny i hodnoty bezpečného proudu.
Jo, i technický pokrok má temné stránky ve své historii.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana