Lze v plechovém rozvaděči použít plastové záslepky neobsazených pozic?
Zdenek Hejčl:
Nemusí to být nutně elektrochirurg, na to stačí Český kutil ve snaze něco očůrat na přilepšenou. ;)
A pak může se vystřídat technik a nové koště dobře mete a šmahem se to bude předělávat.
A vlastně není v připojovacích podmínkách, že veškeré kryty musí být zaplombované v neměřené části? o:-)
Václav 3:
Hodně záleží na distributorovi i na jednotlivých technicích, setkal jsem se s požadavkem na zaplombování nepoužitého jističe ve vypnutém stavu (volné místo pro další odběr) i v případě, kdy z něj ani nevedly vodiče a byl samozřejmě s ostatními funkčními jističi pod zaplombovaným krytem, na druhou stranu jiný technik nechtěl nezaplombovalt rám rozvaděče na výrobcem připravených místech s tím, že to není třeba, tím by vznikla situace, kdy by celý rozvaděč šel vyjmout a dostat se k neměřené části bez porušení čehokoliv. Musel jsem ho přemlouvat, aby to zaplomboval. Tomu se říká lidský faktor!
František Šohajda:
Citace
Hodně záleží na distributorovi i na jednotlivých technicích
Já bych řekl že záleželo....dn es je to už jiné.....dříve bylo skoro samozdřejmostí že technik na jedné desce elektroměru něco schválil a druhý den špatně vstal ráno z postele a všechno zakázal.... (dance)
Dnes jsou sice striktní, ale podle předpisů...... mají dobré platy a bojí se, kdyby si někdo stěžoval !!
Lukáš Rotrekl:
Citace: Pavel Horský 03.07.2011, 08:53
No už vidím, jak se nějaký elektrochirurg hrabe ve volném prostotu pro 3f jistič a připojuje se načerno na neměřenou část. :D
Neblázněte chlapi a buďte trochu soudní. Nic se nemá přehánět, ale elektrikáři jako by byli v přehánění světoví šampióni.
No možný spíš elektrogynekol og ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana