Kdo může dělat měření osvětlení?

<< < (2/4) > >>

Radim Strycharski:
Našel jsem jeden článek z roku 2005, možná není ještě "starý".

Nedaří se mi tam vložit odkaz  (fool). Je to z časopisu Světlo č. 5/2005.

Citace: Milan Hudec.  28.06.2011, 18:59

Je to trochu tenký led.
Jako RT jste také "nucen" posuzovat např. mechanické upevnění instalace, i když k tomu nemáte "spešllejstro".

Hm, a jakým měřicím přístrojem mám změřit, že hmoždinka lustru unese 5 a více kilo?

Zdenek Hejčl:
To Radim Strycharski:
Hm, a jakým měřicím přístrojem mám změřit, že hmoždinka lustru unese 5 a více kilo?
Na to stačí obyčejný mincíř.  ;)
A pokud budu chtít být IN seženu si i cejchovaný.  (jupi)
S nutností každé 2 roky ho cejchovat a vydaným certifikátem ČMI za patřičný peníz...

František Šohajda:
Citace: Jaroslav Hasala  28.06.2011, 18:56

Jako RT občas provádím i měření osvětlení, obvykle právě kvůli hygieně.
Zatím se mi také nestalo, že by kdokoliv měl k mým zprávám nějaké výhrady.

Volal mě kolega, dělal měření asi v nějaké škole a hygiena chtěla zprávu od někoho jiného....neví m co chtěli víc měřit ? Prý údajně mají svého technika /asi co to pro ně dělá?/co to za úplatu změří ?

Milan Hudec:
Citace: Radim Strycharski  28.06.2011, 22:50

Našel jsem jeden článek z roku 2005, možná není ještě "starý".

Nedaří se mi tam vložit odkaz  (fool). Je to z časopisu Světlo č. 5/2005.

No a když ten lustr někomu spadne na hlavu, je to věc revizáka, nebo ne?

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František Šohajda  29.06.2011, 06:15

Volal mě kolega, dělal měření asi v nějaké škole a hygiena chtěla zprávu od někoho jiného....neví m co chtěli víc měřit ? Prý údajně mají svého technika /asi co to pro ně dělá?/co to za úplatu změří ?

Není měření jako měření. Hygienik pravděpodobně požadoval měření kalibrovaným přístrojem s dostatečnou přesností a podle jimi schválené metodiky. To, že někdo přijde do místnosti, zmáčkne čudl a opíše z displeje hausnumero nemusí být pro ně přijatelný postup.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana