Proč mi vypadává jistič při spouštění motoru zapojeného do Y?
Štefan Beláň:
Citace: drzatko 12.06.2011, 12:55
....
Je zapojený na hvězdu k 10A jističi charakteristik y C, nyní jsem ho zapojil a zapnul a hned jak se motor roztočí , jistič hned vypne. ...
TO: drzatko
Pokud je pravda co píšete, a motor je opravdu zapojený do Y, a bez zatížení vypadne jistič C/10A, bude motor vadný, nebo má větší výkon než uvádíte, protože nemáte štítek.
PS: Pozvěte si někoho (např. revizního technika a pod.), kdo vám překontroluje zapojení a změří proud naprázdno a budete moudřejší.
drzatko:
Ale mezitím jak jsem to zkoušel tak jednou se mi zapnul a běžel dlouho pak se zase vypínal , podle toho jak se mu chce a ještě na začátku jsem ho zkoušel napíchnout na přímo do bytovky na těch 20 A a jel bez problému.
Jasně no , takže bych musel použít přepínaní z Y na D ? Já právě nevim , slyšel jsem že se to dělá jen u těch silnějších motoru např. od 7KW a výš.
Dobře pokusim se to přes někoho změřit a když nikoho neseženu , tak zkusím ten silnější jistič u motoru (16A) ano?
Petr Doležal:
Citace: drzatko 12.06.2011, 15:57
. . . Y/D 380/220 .
Jestli je to pravda, tak do D byste motor zničil
Citace: drzatko 12.06.2011, 16:53
Děkuju za odpoved:) .
. . . Ale mezitím jak jsem to zkoušel tak jednou se mi zapnul a běžel dlouho . . .
Až se zase povede, změřte klešťákem ustálené proudy, hodně to napoví.
Jirka Š. Svejkovský:
Je možné, že je motor přetížený nebo má říliš vysoké otáčky.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana