Definuje nějaká ČSN hořlavost plastu prodlužovacích zásuvkových rozboček?
František Šohajda:
Citace: Jan Alin 12.06.2011, 10:30
To je právě nesmysl. Doma se revize/kontoroly nedělají a ve fabrice nemají prodlužky většinou tak dlouhý život aby se kontrolovaly opakovaně. Kromě toho pokud je spoj špatný už z výroby tak vyhoří dávno před revizí.
A kdo vám to doma zakazuje-která norma?? ;D ;D ;D
Jan Alin:
Citace: František Šohajda 13.06.2011, 07:44
A kdo vám to doma zakazuje-která norma?? ;D ;D ;D
Nevidím že bych někde tvrdil že nějaká norma zakazuje dělat doma revize. :-\
František Šohajda:
Citace: Jan Alin 13.06.2011, 17:52
Nevidím že bych někde tvrdil že nějaká norma zakazuje dělat doma revize. :-\
Já jen říkám, že jdou dělat kontroly i třeba doma, pokud tazatel nevěří výrobkům a má strach z požáru....nic jiného!! ;D
Jan Alin:
Citace: František Šohajda 13.06.2011, 18:02
Já jen říkám, že jdou dělat kontroly i třeba doma, pokud tazatel nevěří výrobkům a má strach z požáru....nic jiného!! ;D
A tak to zas jo, o tom žádná, jen neznám nikoho kdo to dělá.
Každý předpokládá že značka CE znamená že je to naprosto blbuvzdorné. Osobně jsem také předpokládal nehořlavost prodlužováků a zářivkových svítidel, bohužel praxe je jiná, u některých výrobců značně jiná.
MilanT:
Ukončíme zamotávající se diskuzi. Prvotním a jediným důvodem k položení dotazu byla snadná hořlavost plastů používaných pro prodlužovací šňůry, které se používají jak doma, tak i v podnikatelskýc h prostorech. Revize izolačním odporem a přechoďákem na PE nám určitě neodhalí špatně nakrimpovaný spoj na proudovém okruhu či "načatý" varistor, který by se v nejméně příznivém případě bez tepelné pojistky dokázal pěkně nažhavit. A pak už zbývá už jen ten plast, který to ochrání před okolím ať už s papírem či kobercem. Vodítkem by mohl být test ve zkušebně žhavou smyčkou na 850 či 960 °C, kde je teplota hrotu smyčky snímána termistorem a napájení hrotu je stabilizované právě pro udržení stabilní teploty hrotu smyčky z důvodu odvádění tepla do zkoušeného materiálu - plastu. V domácích podmínkách zapalovačem podpálený zásuvkový spodek do zdi s vyraženou značkou 960°C ihned zhasne. Kdežto bílé prodlužovací zásuvkové rozbočky z PP však hoří. Hoří i přepěťovka Eaton protection strip 6. A tak si to rozhodně nepředstavuji a poletí to do popelnice.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana