Proč proudová ochrana vypíná osvětlení bazénu?

<< < (10/12) > >>

Lubomír Jindra:
Nejde o mě. Jde o to, že když po x letech přijde do nějaké elektroinstala ce opravovat nějaký elektrikář a najde tam na vývodech z trafa připájené termistory tak na 80% nebude vědět co to je. Držím se zásady provádět elektroinstala ce tak, aby v budoucnu mohl snadno udělat opravu/úpravu každý elektrikář bez dlouhého zjišťování co kde a jak.

Zase - je to o vztahu k zákazníkovi. Pokud mu jako firma dodám složité zařízení pro jiné nepochopitelné, dříve či později do toho bude koukat nějaký jiný, možná jeho známý elektrikář a ten řekne zhruba tohle:
"ježíšmarjá, co ti to tady vymejšlel za složitosti?"  :)

Naproti tomu, když tam bude standardní jistič s přiměřenou charakteristik ou zapojení je pochopitelné pro každého.

Ano, zapojením proudového omezovače možná prodloužíte životnost trafa o 0,5%? ...no ... ale vzhledem k většímu množství součástek a svorek zase zvýšíte možnost poruchy. A možná vám také přijde k vánocům blahopřejný tegram od distributora za to že mu neděláte do sítě kopance  o:-)

Radek Červený:
Citace: Lubomír Jindra  10.06.2011, 18:28

Zase - je to o vztahu k zákazníkovi. Pokud mu jako firma dodám složité zařízení pro jiné nepochopitelné, dříve či později do toho bude koukat nějaký jiný, možná jeho známý elektrikář a ten řekne zhruba tohle:

Zkus toto Luboši vypíchnout a postavit na tom svoji konkurenční výhodu  ;) Proč se bráníš tomu, aby někdo lezl do tvé instalace a proč nemáš být pro zákazníka, když si ho tak vážíš, dlouholetým partnerem?

Já mám 80% zakázek pro dlouholeté zákazníky a funguje to lépe, než nějaké nesmyslné výběrovky.

Fuk Tomáš:
Citace: Lubomír Jindra  10.06.2011, 15:23

Omezovač pro toroidní piditrafíčko 200VA je prostě hloupost.

Já bych viděl hloupost spíše v zavírání očí před jednoduchým, laciným a účinným řešením problému.

...jako firma dodám složité zařízení pro jiné nepochopitelné, dříve či později do toho bude koukat nějaký jiný, možná jeho známý elektrikář a ten řekne zhruba tohle:

Existuje taková věc, jako dokumentace.

Ano, zapojením proudového omezovače možná prodloužíte životnost trafa o 0,5%? ...no ... ale vzhledem k většímu množství součástek a svorek zase zvýšíte možnost poruchy. A možná vám také přijde k vánocům blahopřejný tegram od distributora za to že mu neděláte do sítě kopance  o:-)

Nevím, o kolik % zvýším životnost trafa. Mám ale vyzkoušeno, o kolik desítek % zvýším životnost žárovek. A na kopance v síti distributora s prominutím kašlu, mne zajímají kopance v mé domácí síti.

Fuk Tomáš:
Citace: Radek Červený  10.06.2011, 18:35

Zkus toto Luboši vypíchnout a postavit na tom svoji konkurenční výhodu...

(jednicka)
Jj, když je instalace udělaná tak, že se v ní na první pohled vyzná i blbec, tak příští "montér" také blbec bude  :D

Lubomír Jindra:
Citace: Fuk Tomáš  10.06.2011, 18:41

Mám ale vyzkoušeno, o kolik desítek % zvýším životnost žárovek. A na kopance v síti distributora s prominutím kašlu, mne zajímají kopance v mé domácí síti.

Opravdu?  :o To bych řekl že žárovky přes trafo 12V bez omezovače se už tak rozsvěcejí pomaleji a tedy mají delší životnost než klasické žárovky na 230V!

Já bych viděl hloupost spíše v zavírání očí před jednoduchým, laciným a účinným řešením problému.

Oči mám otevřené, jen to řešení tady zatím nikdo nepředložil.  ::)

Existuje taková věc, jako dokumentace.

Bohužel jako revizní technik vám musím sdělit, že "taková věc jako je dokumentace" je nejčastěji dávno ztracená.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana