Proč proudová ochrana vypíná osvětlení bazénu?
Lubomír Jindra:
Citace: Fuk Tomáš 10.06.2011, 14:15
Podle mého názoru zase je lepší proudovým rázům předcházet, než nechat je být a vyměnit jisticí prvek za takový, který při nich nevybaví. Ono se to projeví menším množstvím rušivých špiček a delší životností trafa i žárovek. A dokonce to vyjde levněji, než výměna jisticího prvku (když už se ten sh.. koupil :D )
Spor je jinde - rozdíl v pohledech na věc: amatérské kutilství vs profesionální práce (stará písnička ;))
Když by jste měl firmu, tak byste časem pochopil, že nemůžete vyrábět a sestavovat nějaká levná "udělátka". Zjistil by jste, že musíte kupovat hotové kvalitní (drahé) přístroje přesně určené pro daný způsob použití a že jen takové přístroje můžete s čistým svědomím nainstalovat zákazníkům, nechat si za to zaplatit, ručit za bezpečnost, spolehlivost a poskytnout záruku. Je to jediná možná cesta :)
Když chodím po starších elektroinstala cích a občas narazím někde na nějaké "udělátko", tak ač v době svého vzniku mohlo být naprosto geniální, tak v momentě kdy k tomu přijdu já, je v drtivé většině nefunkční a okolí (uživatelé) vlastně vůbec netuší co to je, kdo to tam dal a proč.
Takže základem profesionální práce je používat originální přístroje a ne někam bastlit termistory (zle).
Je originální omezovač proudu pro toroidní trafo levnější než jistič v provedení C nebo D?
Je originální omezovač proudu pro toroidní trafo snadno dostupné zboží?
Ne. Ne.
Omezovač pro toroidní piditrafíčko 200VA je prostě hloupost. o:-)
Milan Hudec:
POuze připomínám, že máme situace, kdy je možno jištění proti přetížení vynechat.
Miroš Jan:
Kolego Jindro :
Je originální omezovač proudu pro toroidní trafo levnější než jistič v provedení C nebo D?
Ano.
Ano.
Omezovač pro toroidní piditrafíčko 200VA je prostě hloupost
Já to za hloupost nepovažuji.
Tazatel uváděl 300VA.
Lubomír Jindra:
Citace: Miroš Jan 10.06.2011, 16:06
Kolego Jindro :
Ano.
Ano.
Rád se nechám poučit?
Fuk Tomáš:
Citace: Lubomír Jindra 10.06.2011, 15:23
Když by jste měl firmu, tak byste časem pochopil...
Firmu jsem založil, léta měl a úspěšně ji i prodal. Takže jsem možná i leccos pochopil.
Možná je na čase, abyste se naučil zvládnout i profesionálně udělanou instalaci termistoru?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana