Proč proudová ochrana vypíná osvětlení bazénu?

<< < (3/12) > >>

honza.hk:
...plně s vámi souhlasím, kdyby to tak ovšem bylo :-(. Já mám pouze dodák a záruku na bazén, světlo i trafo. Ovšem montáž a zapojení ne. Oni oficielně dodali bazén a příslušenství. Samotné zapojení proběhlo tak, že při dodávce bazénu mi to jejich technik zapojil jaksi grátis, ale ne oficielně. Já to měl rozvedené a připravené, on to propojil, ale nikde o tom není řádek a smlouva jak jsem psal je pouze na výrobu bazénu a jeho dodání. Takže když bude špatné trafo, jsem schopen ho vyreklamovat, ale to nepředpokládám . Na práci pokud to bude potřeba, tak prostě musím objednat elektrikáře.

Lubomír Jindra:
Jak psal výše Radek Červený.

Citace: honza.hk  09.06.2011, 09:53

Celkem pravidelně dochází k tomu, že při rozsvícení bazénu vypne proudová ochrana (kombinovaný jistič 6A/proud.ochrana).

Zřejmě máte kombinovaný jističochránič 6A, to je samozřejmě málo. Je třeba osadit silnější jistič nejlépe s motorovou charakteristik ou "C".

Obvod s trafem pro světlo v bazénu nemusí být přes proudový chránič, stačí jistič. Když zavoláte alespoň středně znalého elektrikáře měl by všechno poznat a správně zapojit sám.

honza.hk:
...je to přesně tak, je to kombinovaný jistič- chránič 6A. Pokud tedy nemusí být v tomto případě proudový chránič, tak nechám nainstalovat silnější jistič a mělo by to být ok.  (poklona)  za odpověď

Rozmahel Vladimír:
Citace: honza.hk  09.06.2011, 12:27

Paramatery jističe/chrániče: Kanlux B16, JVL5, 6A...
Podle Vámi zadaných údajů by to měl být jistič B16A, + FI 30mA. Ta 6 nevím nevím. Není to 6kA?

Miroslav Revús:
Je to on?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana