Jak se stát elektrikářem?

<< < (3/4) > >>

raj:
to anonym Čestmír Dvořák
Ach jo... Proti blbosti se musí bojovat, i když je to boj předem prohraný.

(Snad budoucí) kolega touží být elektrikářem. Aby nedopadl jako Soptík Výbušný z nejmenovaného animovaného seriálu, potřebuje "lejstro". Je úplně jedno kde jej získá,  odborníka z něho neudělá. Jestli si ho někde koupí či vychodí školu je jeho věc, poradili jsme mu zde co jsme vědeli protože víme, že jen praxe jej prověří a něčemu naučí.

Jen mu přeji, aby se nesrazil s učiteli Vašeho typu trpícími komplexem méněcennosti. (mimochodem ČVUT FEL se dá studovat i dálkově,  kdyby jste snad chtěl potkat pány Edisony, Einsteiny, Volty, Ampéry, Ohmy a další významní elektrikáře včetně  pátera Prokopa Diviše a něčemu se přiučit ...)
Takové absolvování jednoho semestru matematické analýzy I. se znalostmi matematiky z průmyslovky vás dokonale zbaví všech mindráků,  nočního spánku a jakýchkoliv názorů na naše školství.

Citace

nejlépe digitální,  protože tam nemusí přepočítávat dílky na stupnici a nedej Bože počítat s konstantou přístroje
Mimochodem - už stará dobrá DU10 má dvě škály - takže se konstanta počítat  nemusí. Dokonce má i zrcátko pro přesné odečtení hodnoty, což špinavý od sekání a sádry jistě skvěle uplatní. Milej pane učiteli, DOBA POKROČILA !

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Čestmír Dvořák  08.06.2011, 21:16

měřák, nejlépe digitální, protože tam nemusí přepočítávat dílky na stupnici a nedej Bože počítat s konstantou přístroje. Prosím, proberte se a do školství se raději nemíchejte.

To mě docela děsí! Vy jste kantor?

Máte o měření alespoň základní znalost? Uvědomujete si, že je úplně jedno, jestli měřenou hodnotu přečtete na rafičce nebo na displeji? Teorie měření je poněkud složitější, než "konstanta přístroje" (tento pojem mi nic neříká, znám pouze třídu přesnosti). Tolerance základní neznalosti principu měření se dokonce začíná dostávat i do ČSN (koeficient při měření impedance, který zahrnuje chybu měření).

Profesionálové do školství mají právo mluvit. Školství tu není samo pro sebe, ale právě pro lidi, jako je ing. Rajmont. Bude-li školství produkovat elektrikáře, kteří neumí nic, je potřeba to změnit.

IM:
Citace: Zdenek Rajmont  08.06.2011, 23:01

(Snad budoucí) kolega touží být elektrikářem. Aby nedopadl jako Soptík Výbušný z nejmenovaného animovaného seriálu, potřebuje "lejstro". Je úplně jedno kde jej získá, odborníka z něho neudělá. Jestli si ho někde koupí či vychodí školu je jeho věc, poradili jsme mu zde co jsme vědeli protože víme, že jen praxe jej prověří a něčemu naučí.

S tím lejstrem to platí pouze pro elektrikáře nebo i např.  pro RT či absolventy autoškoly? Ve všech případech by následkem učení se praxí mohla být ztráta lidských životů. (!)

Čestmír Dvořák:
Citace: Zdenek Rajmont  08.06.2011, 23:01

to anonym Čestmír Dvořák
Ach jo... Proti blbosti se musí bojovat, i když je to boj předem prohraný.

(Snad budoucí) kolega touží být elektrikářem. Aby nedopadl jako Soptík Výbušný z nejmenovaného animovaného seriálu, potřebuje "lejstro". Je úplně jedno kde jej získá, odborníka z něho neudělá. Jestli si ho někde koupí či vychodí školu je jeho věc, poradili jsme mu zde co jsme vědeli protože víme, že jen praxe jej prověří a něčemu naučí.

Jen mu přeji, aby se nesrazil s učiteli Vašeho typu trpícími komplexem méněcennosti. (mimochodem ČVUT FEL se dá studovat i dálkově, kdyby jste snad chtěl potkat pány Edisony, Einsteiny, Volty, Ampéry, Ohmy a další významní elektrikáře včetně  pátera Prokopa Diviše a něčemu se přiučit ...)
Takové absolvování jednoho semestru matamatické ananýzy I. se znalostmi matematiky z průmyslovky vás dokonale zbaví všech mindráků, nočního spánku a jakýchkoliv názorů na naše školství.
Mimochodem - už stará dobrá DU10 má dvě škály - takže se konstanta počítat  nemusí. Dokonce má i zrcátko pro přesné odečtení hodnoty, což špinavý od sekání a sádry jistě skvěle uplatní. Milej pane učiteli, DOBA POKROČILA !

Vážený pane, je rozhodně lepší trpět komplexem méněcennosti, než komplexem nadřazenosti s image Brouka Pytlíka od Ondřeje Sekory (jinak též Ferda Mravenec, práce všeho druhu). Vaše výroky přesně odráží jednání rodičů, že každý učitel je v podstatě blbec, ale jen já, jako rodič, jsem ten nejlepší. Vdobě, kdy Vy jste viděl DU 10 z produkce Metry Blansko, jsem já už dávno měřil s Avometem 1, který měl taktéž pod stupnicí (správně číselníkem) zrcátko, aby když člověk švidrá, byl schopen naměřený údaj alespoň orientačně odečíst. Jako učitel s pedagogickou a odbornou praxí se pozastavuji nad tím, že nejste schopen odepsat e-mailovou zprávu bez chyb. Jaké asi byly Vaše laboratorní práce? Nebo jste studoval v Plzni? S mojí osobou se srazilo několik desítek absolventů, kteří se v podstatě dobře uplatnili na trhu práce. Nevím, co si myslíte o lidské blbosti, ale jsem přesvědčen, že prozatím vyhrávám ten marný boj. Doporučuji literaturu Vitejček, Hos,: Elektrická měření, kde jsou oba měřící přístroje dokonce v té době vyfoceny(bohužel černobíle).

Jan Alin:
To Zdenek Rajmont  a Čestmír Dvořák

Tedy pánové, vy dva jste si zjevně nějak nesedli. Co takhle se nadechnout, udělat na zemi čáru a tu překročit směrem k novým začátkům.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana